TEMPORADA 2012-2013
Esports 07/07/2012

Tito Vilanova tancarà la pretemporada a Bucarest

L'últim partit de pretemporada del Barça abans del debut a la Lliga es jugarà a Romania contra el Dinamo de Bucarest l'11 d'agost. Aquest serà l'últim dels sis amistosos d'un estiu sense gira.

A.s.
2 min
Tito Vilanova, Sandro Rosell i Andoni Zubizarreta durant la presentació del nou entrenador.

BARCELONA.El Barça va confirmar ahir que l'últim partit amistós de pretemporada abans del debut a la Lliga el disputaran a Romania contra el Dinamo de Bucarest l'11 d'agost. Aquest amistós a Bucarest, que es jugarà a les 19.15 hores (20.15 h, hora local romanesa), s'ha confirmat aquest divendres a les oficines del club, en un acte que ha comptat amb la presència del vicepresident econòmic, Javier Faus, i de la delegació romanesa, encapçalada per Nicolae Badea, president del Dinamo. Aquest serà el sisè partit amistós del Barça d'una pretemporada atípica, ja que per primer cop des del 2003, la plantilla no farà una gira per terres asiàtiques o americanes.

La pretemporada 2012-2013 del Barça començarà el dilluns 16 amb el primer entrenament després de les vacances. Aquest dia estan convocats tots els jugadors que van acabar la temporada passada just després de la final de Copa, el 25 de maig; els joves del filial que pugen al primer equip, com Bartra, Muniesa i Jonathan dos Santos -Montoya va als Jocs-, i alguns jugadors del filial que encara s'han de concretar. Aquests jugadors seran els que hauran de disputar els tres primers amistosos de pretemporada previstos per al mes de juliol. El primer es disputarà al camp de l'Hamburg el 24 de juliol (18 h), en el que serà el debut del nou tècnic com a primer entrenador. Quatre dies més tard l'equip es desplaçarà a Tànger per jugar un partit contra un equip format per jugadors de la lliga marroquina. Aquest partit es disputarà a les 12 de la nit, hora catalana, per culpa del Ramadà. La tercera cita estiuenca serà la final de la Supercopa Catalunya contra l'Espanyol a Montjuïc, el 31 de juliol (21.45 h). La Federació Catalana de Futbol estrena aquest estiu un nou format de final per assegurar-se la presència dels primers equips blaugrana i blanc-blau, ja que amb el format anterior de semifinals i final, i per culpa dels calendaris tan atapeïts, no era possible.

Els jugadors del Barça que han disputat l'Eurocopa, i que es podran incorporar a l'equip dues setmanes més tard que els altres, arribaran el 30 de juliol, molt just per disputar aquest partit contra l'Espanyol, però a punt per estrenar-se contra el PSG a París el 4 d'agost (20 h). El cinquè partit es disputarà a Göteborg, però contra el Manchester United, el 8 d'agost (20 h), i tancaran l'estiu a Bucarest contra el Dinamo l'11 d'agost.

stats