EL SARAGOSSA ÉS UN RIVAL PERILLÓS
Esports 09/01/2011

Tornar a ser el d'abans o ser el de sempre

Per Pochettino, a l'equip no li cal recuperar cap sensació, perquè no l'ha arribat a perdre. Contra el seu exequip, Sergio García deleja per estrenar-se com a golejador.

Natalia Arroyo
2 min
Sergio García no està tenint continuïtat i, quan juga, no aconsegueix transformar en gols el seu esforç sobre el terreny de joc.

Barcelona.Aparentment no ha canviat res a l'Espanyol. L'equip juga igual que abans, uns dies millor, uns dies pitjor, però ara la recompensa no és la mateixa i els resultats són negatius. De cop i volta sembla que falti gol, que falli la defensa i que jugar amb gent jove sigui una imprudència. "Al futbol no hi ha memòria -diu Dani Solsona, exjugador de l'Espanyol entre els anys 1970 i 1978-. L'equip està sencer tot i els últims mals resultats, perquè s'ha jugat bé davant grans rivals".

Enmig d'un calendari molt exigent, s'ha colat el partit del Saragossa, a casa, un matx que "s'hauria de guanyar", assegura Solsona. "Serà difícil i tots dos equips necessiten sumar els tres punts, per raons ben diferents. L'Espanyol no té cap altra opció que la victòria per evitar que comenci a especular-se sobre què li passa a l'equip". Aquesta obligació de guanyar, després del revés de la Copa, pot ser difícil de gestionar emocionalment. Pot bloquejar l'equip. "S'ha trobat l'equilibri: marcar pocs gols, però encaixar-ne pocs també. És el camí", reflexiona l'exjugador.

Ser cinquens amb aquest balanç golejador té molt de valor. Els altres equips de la zona alta, superen de molt els dinou gols dels periquitos. "Falta que es destapin els jugadors de segona línia i ajudin més Osvaldo en aquesta responsabilitat". Ha de ser el moment de jugadors com Sergio García, "de qui s'esperava molt, però que no està tenint minuts". El badaloní, que va jugar tres temporades al Saragossa, el rival d'avui, "encara no està integrat del tot i hauria de ser un jugador que marqués la diferència", comenta Solsona.

Sergio García va tenir noranta minuts contra l'Atlètic, en Copa, però no va estar encertat en totes les accions que va intentar. Però les va intentar. "Està desitjant demostrar que és vàlid i potser va un pèl precipitat. L'afició li reclama que en un minut faci moltes coses i totes bé, i ell sap que cada dia ha de reivindicar-se", analitza el veterà blanc-i-blau. "S'ha de tenir paciència i ser optimista. Tant ell com els jugadors menys habituals tindran el seu moment per aportar coses".

Per historial, seria injust posar en dubte el talent del davanter periquito, que va viure el seu millor moment quan Aragonés el va incloure a la llista de l'Eurocopa 2008, després de completar un gran any amb el Saragossa (a escala individual, perquè l'equip va baixar a Segona). D'aquí que Sergio García encara senti cert formigueig quan recorda la seva etapa al conjunt aragonès, contra qui s'enfrontarà avui. El dia de la seva presentació amb l'Espanyol, el 27 d'agost, el futbolista va marcar-se un objectiu que aquesta tarda seguirà lluitant per assolir: "Tornar a ser el d'abans". És a dir, el Sergio d'aquella etapa al Saragossa. Amb colors similars, blanc i blau, però amb l'escut de l'Espanyol, tindrà una nova possibilitat.

stats