Esports 17/07/2012

Tres estrelles del Dream Team tornaran a Barcelona

Chris Mullin, Clyde Drexler i David Robinson visitaran aquesta setmana Barcelona. Els tres exjugadors del Dream Team que van guanyar la medalla d'or l'any 1992 promocionaran la NBA.

àlex Gozalbo
2 min
Tres estrelles del Dream Team tornaran a Barcelona

BADALONA.Tres dels dotze jugadors del Dream Team, la mítica selecció dels Estats Units que va aconseguir la medalla d'or als Jocs Olímpics de Barcelona, tornaran aquesta setmana a Barcelona. Segons ha confirmat a l'ARA Tim Frank, vicepresident de comunicacions de la NBA, es tracta de Chris Mullin, Clyde Drexler i David Robinson, que faran el paper d'ambaixadors del seu país.

Els tres exjugadors aprofitaran la presència de la selecció dels Estats Units a Barcelona, on ha de jugar un parell de partits amistosos al Palau Sant Jordi contra l'Argentina (diumenge 22) i Espanya (dimarts 24), per recordar la seva experiència olímpica. Una de les activitats que tenen programades és la seva presència al World Basketball Festival, un esdeveniment que tindrà lloc al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

L'Ajuntament de Badalona intentarà que els tres exjugadors passin pel Palau Olímpic de Badalona, on l'any 1992 van guanyar la medalla d'or, per retre'ls homenatge.

Chris Mullin, que va jugar 16 temporades a la NBA (Golden State Warriors i Indiana Pacers ), té dues medalles d'or al palmarès, ja que, a més dels Jocs Olímpics de Barcelona, també va disputar els de Los Angeles.

Reconegut com un dels 50 millors jugadors de la història de la NBA, Clyde Drexler té dos anells de campió al palmarès, aconseguits amb els Houston Rockets. L'escorta va jugar abans als Portland Trail Blazers. Als Jocs Olímpics de Barcelona Drexler va tenir el difícil paper de compartir posició amb Michael Jordan, una de les grans estrelles de l'equip.

David Robinson, per la seva banda, compta amb tres medalles als Jocs Olímpics: una de bronze (Seül 1988) i dues d'or (Barcelona 1992 i Atlanta 1996). A més, l'any 1986 va aconseguir el títol al Mundial. El pivot dels San Antonio Spurs va aconseguir dos anells de campió de la NBA (1999 i 2003), una competició de la qual va ser designat millor jugador (MVP) l'any 1995.

USA Basketball aprofitarà la presència de Chris Mullin, Clyde Drexler i David Robinson per descarregar mediàticament els jugadors actuals.

Encara queden entrades

La selecció dels Estats Units s'entrena avui a Manchester, on dijous jugarà el seu tercer partit de preparació per als Jocs Olímpics de Londres. Des de divendres i fins dimecres 25 el combinat de jugadors que entrena Mike Krzyzewski s'exercitarà a Barcelona, on té programats dos duels amistosos.

El primer partit dels Estats Units serà aquest diumenge 22 de juliol contra l'Argentina, i el segon, el dimarts 24 contra Espanya. Els dos enfrontaments estan programats a les 21.30 hores i encara queden entrades disponibles, tot i que no de les més econòmiques. El duel entre els Estats Units i Espanya serà emès per La 1 de TVE i per ESPN.

stats