SEGONA DIVISIÓ A
Esports 13/02/2011

Tres mesos més tard reaccionen al Mini

El Barça B va aconseguir guanyar ahir al Miniestadi, i amb claredat, el Cartagena, un rival directe. Els de Luis Enrique van sumar així els tres punts com a locals després de tres mesos sense fer-ho.

Nuria García
Nolito, Jonathan Soriano i Thiago Alcántara celebren el primer gol  del conjunt de Luis Enrique contra el Cartagena.

BarcelonaIgual que a principis de temporada, el Miniestadi torna a ser el fortí del Barça B. Ahir, el filial blaugrana va aconseguir guanyar després de tres mesos sense fer-ho com a local, fet que els ha provocat caure de la zona de privilegi. I ho va fer davant el Cartagena, un dels rivals directes en la lluita per la zona alta de la classificació (de fet, ahir els blaugranes van empatar a 35 punts amb els murcians).

Els de Luis Enrique van mostrar la seva millor cara durant els primers 45 minuts. El tècnic va afrontar el partit alineant amb un equip molt jove, amb una mitjana d'edat de 20,7 anys i amb dos juvenils com Dalmau i Rafinha, que justament ahir feia 18 anys. Els blaugranes van dominar el joc en la primera part i, gràcies a un gol de Jonathan Soriano, també van marxar al descans manant al marcador. Thiago, a qui Guardiola va baixar al filial perquè tingués minuts, va dirigir a la perfecció una contra i va fer arribar la pilota a Nolito. L'andalús va cedir-la a Jonathan Soriano, que lleugerament escorat va superar el porter visitant, Casilla (18').

En la segona part va arribar el temut relaxament a què el filial sucumbeix inesperadament en els últims partits i això va provocar que el Cartagena avancés línies i pressionés amb insistència la porteria de Rubén Miño. Però el Barça tenia ahir un inspiradíssim Nolito gens adormit, que va fer que tot el perill blaugrana arribés per la banda. I en una de les seves centrades, en intentar refusar, Pablo Ruiz va fer-se un autogol. Això va acabar d'enfonsar el Cartagena i va donar aire al Barça B, que veia que podia tornar a guanyar i treure's de sobre el llast que implica passar tres mesos sense vèncer a casa. I Nolito, que va ser el jugador més incisiu del partit, va trobar la recompensa al treball fet amb un gol en l'afegit després d'un contracop de llibre dels homes de Luis Enrique conduït per Tello.

Triomf del Girona

El Girona segueix sense perdre l'any 2011 i ahir va aconseguir un agònic triomf al camp de l'Osca. Els de Raül Agné van anar de menys a més i van aconseguir segellar el triomf en el temps afegit, després d'un gol de falta directa de Jandro (92'), que va fer entrar la pilota per l'escaire. Amb els tres punts, els gironins comencen a mirar-se la zona alta de la classificació.

En la primera part, l'Osca va dominar territorialment, però els aragonesos van estar espessos i no van ser capaços de generar perill a la porteria de Santamaría. El pas pels vestidors va anar bé als gironins, que van sortir de vestidors molt més incisius. Jandro, Peragón i Despotovic, en tres ocasions consecutives, van posar la por al cos als aragonesos, que tampoc es van arronsar i van tenir la millor ocasió del partit quan, en un contracop de Molinero, Tariq ha obligat Santamaría a lluir-se per evitar que els locals s'avancessin en el marcador. En els últims minuts, els dos conjunts van semblar donar l'empat per bo fins que Jandro va desfer la igualada.

El Nàstic necessita els punts

Els de Juan Carlos Oliva han de sumar aquesta tarda els tres punts davant d'un rival directe en la lluita per la salvació com és el Salamanca. Els grana, que només han guanyat dos partits com a locals (contra el Girona a la jornada 2 i amb el Valladolid, a la 20), necessiten fer-se forts al Nou Estadi per seguir aspirant a jugar la temporada vinent a la categoria de plata del futbol estatal. I és que el partit és molt important per als interessos del Nàstic, ja que, en cas de guanyar per més d'un gol (el resultat del partit de la primera volta va ser 1-0), els grana superarien el Salamanca a la classificació i sortirien de la zona de descens, per col·locar-se a la divuitena posició.