Opinió
Esports 12/01/2011

Valentino Rossi regna a l'imperi de Ferrari

Josep Lluís Merlos
1 min
SissiTots, Valentino

PeriodistaVa ser l'últim a arribar i el primer a marxar. Només va estar un parell de minuts al sopar d'inauguració del Wrooom al saló Hofer, però en va tenir prou per robar-li tot el protagonisme fins i tot a Alonso, en aquest lloc on diuen que va estiuejar l'emperadriu Sissí.

Tots els pilots de Ferrari i Ducati dormen al millor hotel d'aquest resort . Menys Valentino, que hi té un apartament perquè és on acostuma a esquiar. Aquesta vegada no podrà fer-ho perquè s'està recuperant de les lesions de l'any passat.

Alonso, Massa i Haydn han de portar, obligatòriament, la gorra del patrocinador. Il Dottore només porta la seva, la que es ven a milers per tot el món des de fa deu anys. La concentració d'hivern dels pilots patrocinats per Marlboro, el Wrooom, va començar fa més de vint anys en aquest lloc mític de l'esport. Eren quatre gats, i ara aplega més de cinc-cents convidats.

Aquí és on hi ha la mítica pista 3-Tre, la primera que va acollir una cursa nocturna a la Copa del Món d'esquí, l'escenari on va créixer la llegenda de Pirmin Zurbriggen, Marc Girardelli, Ingemar Stenmark i, sobretot, Alberto Tomba.

Aquí va començar el calvari de Marco Pantani. L'any 99, després de dinamitar la moral a Lance Armstrong, quan faltaven dos dies perquè Il Pirata guanyés el seu segon Giro, el van fer parar en aquesta estació. En una analítica nocturna li van trobar el nivell d'hematòcrit per sobre del que es permet. Encara no hi havia cap manera de detectar l'EPO, però allò era un indicador evident. Quatre anys després es va suïcidar. També.

stats