MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 30/05/2011

Vettel arregla a la pista el que Red Bull embolica als boxs

Nuria García
2 min
Vettel arregla a la pista el que Red Bull embolica als boxs

BarcelonaAMònaco vam poder veure, per primer cop, una errada de Red Bull. De vegades fins i tot els millors fallen. I això és el que li va passar ahir a l'escuderia encapçalada per Christian Horner. L'estratègia va fallar, però un cop de sort en forma de safety car i un pilot -Sebastian Vettel- que va saber aturar les envestides dels seus rivals van arreglar l'embolic generat a boxs. I és que Vettel i Webber van entrar a canviar pneumàtics a la volta 20 -Red Bull va fer aturar els seus dos pilots alhora-. Va ser una aturada en què l'alemany va perdre molt de temps i va sortir a la pista per darrere de Jenson Button.

Però Sebastian Vettel no es va tornar a aturar en les 58 voltes restants i va arribar al final de la cursa amb les rodes completament gastades. I quan aquests nous pneumàtics Pirelli es degraden, el seu rendiment baixa d'una manera espectacular. I així va arribar Vettel a les últimes voltes. Sense pneumàtics i defensant-se, sentint l'alè d'Alonso i de Button que s'apropaven perillosament per darrere.

Però el vigent campió del món es va salvar a l'últim moment. Alonso, que amb el seu Ferrari ha revifat en un circuit on l'aerodinàmica no hi té tant a dir com en tota la resta dels traçats del Mundial, se li havia tirat a sobre i li havia retallat gairebé un segon llarg per volta. Però just llavors un accident va fer onejar les banderes vermelles a Montecarlo i el director va decidir aturar la cursa. La carrera es va reprendre darrere del safety car , però amb pneumàtics frescos per a tothom. Vettel va tenir una nova arma per defensar-se d'un Alonso que va aconseguir la seva millor posició d'enguany.

Dues aparicions del 'safety car'

La cursa pels sinuosos carrerons de Montecarlo va estar marcada pels accidents. Si en la jornada de dissabte Rosberg i Checo Pérez van patir dos greus accidents a la sortida del túnel, ahir en la cursa les col·lisions van tornar a ser les protagonistes i van fer aparèixer dos cops el cotxe de seguretat. El primer, després que Hamilton toqués Massa i trenqués l'aleró davanter del Ferrari. Això va fer que el brasiler, amb el cotxe descontrolat, xoqués contra el mur a dins del túnel. I el segon quan només quedaven sis voltes per a la bandera de quadres, quan Hamilton va intentar avançar pilots doblats i al darrere Alguersuari i Petrov van xocar contra les proteccions. El català va acabar fora i emprenyat però il·lès, mentre que al rus el va anar a recollir l'ambulància. Els metges van descartar qualsevol fractura, però Petrov va ser traslladat al mateix hospital on Checo Pérez va anar dissabte perquè li fessin un reconeixement exhaustiu.

stats