PRIMERA DIVISIÓ
Esports 14/04/2012

Xavi Torres: "Serà difícil derrotar el millor equip si s'està jugant la Lliga"

Barça "Em quedo amb tot el que vaig aprendre amb Guardiola i Tito Vilanova i després amb Luis Enrique" Objectius "Ja l'hem aconseguit, ara estem somiant"

Salvador Almenar
2 min

VALÈNCIAEl jugador del Llevant s'enfronta aquest dissabte a molts dels seus companys de La Masia i a l'entrenador que el va fer debutar a Primera.

És un partit especial?

Per a mi sempre és especial. En primer lloc per tot el que representa el Barça, però també perquè jo vaig ser allà dos anys compartint vestidor amb gairebé tots els que avui juguen a l'equip. A més, Guardiola va ser l'entrenador que em va donar l'oportunitat de debutar a Primera Divisió i tot això fa que aquest partit sigui especial per a mi.

¿Amb què et quedes del teu pas per La Masia?

Tant amb els molts amics que vaig fer allà, amb els quals segueixo mantenint relació, com amb tot el que vaig aprendre sobre futbol amb Guardiola i Tito Vilanova i després amb Luis Enrique.

¿Al vestidor granota us veieu amb possibilitats de guanyar el Barça?

Serà molt difícil guanyar el millor equip del món. Però nosaltres anem a fer el que sabem i a esperar que ells no tinguin el millor dia. Encara així sabem que és difícil guanyar-los i més si s'estan jugant la Lliga.

Per a tu, doncs, el Madrid no té assegurat el campionat.

Queda Lliga i el Barça pot guanyar-la. Malgrat que el Madrid ha estat molt fort tot l'any, la disputa pel campionat no es va a resoldre fins al final de la temporada.

Una Lliga en la qual el Llevant ja ha fet els deures. Signaries que acabés aquesta setmana?

Home, millor si fóssim a la Champions! [Riu.] Però la temporada està sent fabulosa i en els partits que queden anem a donar-ho tot per intentar acabar en llocs europeus.

Amb la permanència aconseguida, han canviat els objectius?

L'objectiu està complert. Ara estem somiant i anem a intentar fer alguna cosa gran per al club i l'afició, que s'ho mereix.

Una afició que també ha complert amb nota aquest any.

És una afició fidel, que si ha estat al costat nostre tant en els bons moments com en els dolents és perquè senten els colors i estimen l'equip. I tenir una afició així en un club que no ha estat gaires anys a Primera diu molt dels llevantinistes.

¿I ara sentiu certa pressió per estar l'any que ve jugant competicions europees?

No, encara que no entrem a Europa aquesta temporada ha estat fantàstica. Salvar-nos a vuit partits del final és una cosa que hauríem signat al setembre. Això sí, ara anem a lluitar per un objectiu que se'ns ha presentat i que crec que ens hem guanyat. Però si no ho aconseguíssim estarem tranquils sabent que hem complert amb els objectius per a la temporada.

Però després de tot l'any a la part alta de la classificació, quedar-se fora seria una mica frustrant.

Nosaltres no pensem així. Anem a lluitar per acabar allà, però ja estem celebrant que tenim la permanència assegurada.

Diuen que el secret de la bona marxa d'aquest equip és la seva plantilla. Què té d'especial que tothom en destaca el mateix?

El secret és que som un grup d'amics en què hi ha una gran confiança. Traslladat al camp, això significa que jo puc cridar-li al capità Ballesteros com ell pot cridar-me sense que passi res. Això i la complicitat que existeix entre nosaltres fa que l'equip rendeixi millor al camp.

stats