BÀSQUET: NBA
Esports 14/06/2011

El bàsquet dels Mavericks silencia la prepotència dels Heat

àlex Gozalbo
2 min
El bàsquet dels Mavericks silencia la prepotència dels Heat

Dirk Nowitzki tenia tan sols 15 anys quan Holger Geschwinder, un entranyable entrenador alemany, li va dir: "Si em deixes que t'entreni, et convertiré en el millor". Ahir la seva profecia es va fer realitat i el jugador va aconseguir guiar els Dallas Mavericks al seu primer títol de la NBA.

Els Miami Heat de LeBron James -que aquest estiu va anunciar sis o set anells de campions en els pròxims anys-, Dwyane Wade i Chris Bosh van demostrar que havien xerrat massa i van rebre una lliçó de bàsquet en tota regla. Ni tan sols amb el suport de més de 20.000 aficionats a l'American Airlines Arena van ser capaços d'evitar la derrota en el sisè partit de la final (95-105), amb la qual van acomiadar-se de les seves opcions de victòria (2-4).

La història d'èxit dels Dallas Mavericks se sustenta en tres pals de paller: Marc Cuban, Rick Carlisle i, sobretot, Dirk Nowitzki.

El propietari de l'equip, Marc Cuban, un multimilionari que fa onze anys va obtenir la franquícia per 200 milions d'euros, ha sabut mantenir-se al marge de polèmiques per no entorpir la feina de jugadors i entrenadors. Sedat amb 16 multes que li han fet desembutxacar prop d'un milió d'euros, ha vist complert el seu somni de traspassar un estil de model de negoci d'èxit a l'esport.

El paper de Rick Carlisle també ha estat clau. L'entrenador ha sabut envoltar el joc de Dirk Nowitzki de matisos tàctics per amagar la dependència que l'equip patia del seu joc. Amb un 2-1 en contra a les finals, el tècnic va canviar el rol de José Juan Barea i va modificar la seva defensa per agafar la iniciativa en el joc, i això els va permetre apuntar-se tres victòries consecutives.

Carlisle s'ha sabut rodejar de tres col·laboradors molt especials: Tim Grgurich (assessor personal), Don Kalkstein (psicòleg) i Roland Beech (especialista en estadístiques).

Això sí, el gran mèrit del títol dels Dallas Mavericks recau en Dirk Nowitzki, designat MVP (millor jugador) de les finals. Els aficionats dels Miami Heat van intentar entorpir el seu rendiment de totes les maneres possibles i fins i tot van apropar-se a l'estadi amb ninots de vudú. Res que afectés el seu rendiment, especialment nociu per al rival en els últims quarts de cada partit.

"Do it for Cleveland" (fes-ho per Cleveland), li demanaven els aficionats dels Cavaliers, encara rancorosos amb LeBron James, i això és el que va fer Dirk; guanyar. Per ells, però sobretot pel bàsquet.

stats