LLIGA ACB
Esports 12/09/2011

"La clau per perdurar és la coherència"

Fitxatges "Hem estat valents i hem confeccionat un equip amb talent i amb un punt idoni de continuïtat" Estil de joc "Tenim més jugadors amb capacitat d'anotar, i això ens pot portar a ser més agressius"

àlex Gozalbo
3 min
Jaume Ponsarnau, entrenador de l'Assignia Manresa, la temporada passada.

Què pretenia amb aquesta nova confecció d'equip?

En començar l'estiu ens vam trobar amb una realitat: tan sols dos jugadors tenien contracte i havíem d'abaixar el pressupost en un 30%. La necessitat ens va portar a arriscar una mica més en la confecció de la plantilla. L'últim any, havíem patit i ofensivament no havíem estat al nivell que volíem, així que hem intentat incorporar talent.

I com ha anat?

Hem estat valents i hem confeccionat un equip amb talent i amb un punt idoni de continuïtat. A més, ho hem fet sense cedir a les pressions del mercat i ens hem allunyat de packs i coses semblants. Manresa és especial, aquí és molt important la implicació. Per això és clau tenir sis jugadors que això ja ho coneixen i que ho poden transmetre als nous.

En què l'ajuda això?

Hi ha missatges de l'entrenador que poden ser nous per als jugadors. Si hi ha sis persones dins del grup que els respecten, perquè els has demostrat que funcionen, és més fàcil que els nous també et segueixin. La clau per perdurar és la coherència. Tan sols és una paraula, però l'has de demostrar cada dia. Això és bàsic de cara a mantenir la cohesió d'un grup.

L'estil de joc tipus d'aquest curs serà molt diferent?

És aviat i encara hem de buscar la nostra personalitat. Tenim més jugadors amb capacitat d'anotar i això ens pot portar ser més agressius i buscar possessions més curtes. No ens caldrà elaborar tant les jugades. Es tracta, a més a més, d'un equip amb més capacitat atlètica en el joc interior.

El nivell defensiu de la campanya passada va ser extraordinari. ¿El nou equip perdrà aquesta virtut?

No sé si ho aconseguirem, però defensivament hem d'intentar mantenir el nivell de la temporada passada, que va ser molt bo. En aquesta Lliga això és una condició indispensable. Cap equip pot ser competitiu si no té una bona defensa.

Què li preocupa més, començar bé o que l'equip sigui capaç de mantenir un bon nivell durant tota la temporada?

Aquest és un equip amb possibilitats per créixer. Hi ha molts jugadors nous a la Lliga i necessitaran temps per adaptar-se, però quan ho facin poden donar un aire nou al conjunt. Ara bé, el nostre objectiu, com cada pretemporada, és preparar-nos bé per començar de la millor manera possible i guanyar el màxim nombre de partits des del primer dia. Per ser un dels 16 millors equips de la Lliga necessitem ser molt ambiciosos i sortir cada dia a guanyar. Tenim 34 partits per davant i volem guanyar els 34. Durant tota la setmana ens prepararem tan bé com sigui possible per ser competitius contra tots els equips.

La figura de l'entrenador és la que es desgasta abans i, en canvi, vostè ja és el tècnic que fa més temps que és a l'ACB en el mateix equip. Com s'ho fa?

Sempre tens coses noves a ensenyar. Intento que el jugador s'involucri molt, i això facilita una implicació més alta. A més, hem anat canviant cíclicament el grup humà i hem pogut assolir el gran objectiu, que és continuar en aquesta Lliga. Tinc la sensació que estic més a prop que mai de deixar de ser l'entrenador de l'Assignia Manresa, tant per fer un pas endavant com per fer-lo al costat o enrere. Però el que és evident és que tinc la màxima il·lusió per fer bé la meva feina, que m'apassiona.

stats