BARÇA
Esports 29/09/2011

El soci que va denunciar Laporta retira la petició d'embargament

Vicenç Pla, el soci que va demanadar Laporta, retirarà avui la petició d'embargament. A més, l'expresident estaria meditant recollir firmes per fer una nova assemblea i tornar a votar l'acció social.

Albert Solé
2 min
Joan Laporta, amb Jaume Ferrer i Alfons Godall a la taula i altres directius imputats asseguts al davant.

Barcelona.El soci del Barça que va denunciar Joan Laporta i la seva directiva per no haver avalat les pèrdues de l'any 2003, Vicenç Pla, farà avui un gest per destensar la situació. Demà és el dia que el jutge hauria d'executar els avals de 23,2 milions d'euros i procedir a embargar els béns dels vuit directius denunciats (Joan Laporta, Albert Perrín, Alfons Godall, Jaume Ferrer, Joan Boix, Josep Cubells, Rafa Yuste i Alfons Castro) per la petició de Pla, que havia demanat l'execució cautelar de la sentència de l'Audiència Provincial, tot i que el cas està recorregut al Tribunal Suprem. Però Vicenç Pla, ja sigui per les paraules de Pep Guardiola de dissabte i de dimarts, ja sigui per la informació d'ahir de Mundo Deportivo que afirmava que si el Tribunal Suprem donés la raó a Laporta Pla seria condemnat a pagar el 20% de la quantitat sol·licitada, retirarà avui la petició d'embargament immediat. Aquest gest no vol dir que retiri la demanada, però fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs de Laporta i els altres set directius, no hauran d'executar els avals.

L'origen de la demanda de Vicenç Pla es troba en el fet que els set dies que van passar des de la presa de possessió de Laporta, el 23 de juny del 2003, i la data de tancament oficial de la temporada, el 30 de juny, formaven part del mandat de la nova junta, i aquell exercici es va tancar amb prop de 70 milions de pèrdues. Això va suposar que el 2006, i no el 2007 com ell pensava, Laporta es veiés obligat a tornar a convocar eleccions, encara que les va tornar a guanyar. El 2006 la directiva reescollida havia d'avalar el resultat dels seus quatre anys de mandat, que comptant els 70 milions de pèrdues del 2003 -que Laporta no reconeix com a seus-, van ser de 23,2 milions negatius, i aquí rau la disputa.

Tornar a votar l'acció social

La demanda dels avals només és un dels problemes amb la justícia que té ara mateix sobre la taula Joan Laporta. L'altre és l'acció social de responsabilitat que va votar l'assemblea de compromissaris del Barça del 2010, per les pèrdues generades pels set anys de mandat de Joan Laporta i 16 directius -Laporta, els set de la demanda dels avals i nou més-. Després de les paraula de Guardiola de dissabte, el portaveu de la junta directiva, Toni Freixa, va assegurar que no farien marxa enrere, perquè era un decisió votada per l'assemblea. Així, segons va avançar ahir el programa Sin concesiones , de RKB, Joan Laporta i els exdirectius implicats en l'acció social de responsabilitat estarien planejant iniciar una recollida de signatures per forçar la convocatòria d'una assemblea extraordinària per tornar-ho a votar, ja que després de les paraules de Guardiola, creuen que els compromissaris canviarien d'opinió. Segons els estatuts del Barça, necessitarien recollir 17.500 firmes.

stats