S'ACCELERA EL CAS VÍCTOR RUÍZ
Esports 22/01/2011

El dilema de l'Espanyol: diners o projecte?

El problema de liquiditat accelera les negociacions pel traspàs de Víctor Ruíz. El Nàpols és l'equip que hi ha apostat més perquè necessita un central ara mateix, però altres clubs també s'hi han mostrat interessats.

Natalia Arroyo
2 min
Víctor Ruíz té molt assumit que haurà de fer les maletes perquè el seu fitxatge aportarà al club uns diners que necessita.

BarcelonaCada dia sembla més clar que Víctor Ruíz no seguirà defensant la samarreta de l'Espanyol i que el seu destí serà el calcio italià. Al ja conegut interès del Nàpols, que hauria ofert prop de sis milions d'euros i part dels drets de Dátolo, ara també s'hi haurien pogut afegir altres clubs italians, com ara la Juventus o el Milan, segons asseguren fonts properes al jugador.

Tot i que en els últims dies s'estan accelerant les negociacions, la situació no es resoldrà aquesta setmana perquè encara s'ha d'aclarir quina és la prioritat, tant del club com del jugador. L'Espanyol voldria, d'una banda, fer caixa amb l'operació per resoldre els problemes econòmics de l'entitat i, en la mesura del possible, no debilitar l'equip per acabar la temporada amb garanties de mantenir les places europees. L'oferta del Nàpols és la que més satisfà la primera condició, però reclama la incorporació del jugador al gener, mentre que l'opció Juve cediria el futbolista fins a final d'any, però pagaria una quantitat inferior. Al central, per nom i condicions, el sedueix més l'opció de la Vecchia Signora.

Ahir hi va haver una llarga i intensa reunió a Sant Adrià entre el director esportiu, Ramon Planes; el conseller responsable de l'àrea esportiva, Germán de la Cruz, i el tècnic Mauricio Pochettino, en què es va valorar la situació i les alternatives que ofereix la plantilla per decidir si cal treballar en la cessió d'algun futbolista o no.

La pregunta que es fan els periquitos és com n'és de gran el forat econòmic de l'entitat per haver de recórrer amb tanta urgència al mercat d'hivern. ¿No és possible esperar a final de temporada per decidir el futur d'un dels jugadors amb més projecció de la plantilla? ¿Un traspàs en aquell moment no seria econòmicament més favorable i menys precipitat per al jugador ? I, sobretot, ¿no seria més bon moment perquè estaria clar si l'equip jugarà o no a Europa i es podria fer un càlcul dels ingressos que una bona campanya podrien generar? La resposta, el silenci.

El cas és que si al final Víctor Ruíz se'n va, Pochettino es quedaria amb només dos centrals purs a la plantilla: Forlín i Amat. Una lesió o una inevitable sanció d'un dels dos (l'argentí acumula 8 grogues en 17 partits), obligaria Pochettino a donar tota la responsabilitat als joves Raúl Rodríguez, David López i Guillem Savall. Massa risc, potser. El primer és qui més agrada al tècnic, que l'ha inclòs en moltes convocatòries. López està guanyant terreny a un Savall a qui les lesions han frustrat altres ocasions d'assumir protagonisme al primer equip. L'altra opció és confiar en una bona recuperació d'Ernesto Galán i ubicar-lo al central, cedint el lateral esquerre a un Dídac Vilà cada dia més segur.

stats