MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 01/08/2011

La fredor de Button obté premi

Natalia Arroyo
2 min
Brillant sota la pluja Button va tornar a demostrar el seu talent quan el clima no ajuda.

Plou. Para de ploure. Hi torna. Pneumàtics intermedis, supertous, durs... Pendents del cel i d'assumir el risc de muntar el millor compost abans que ningú, els McLaren i els Red Bull van lliurar una dura batalla tant sobre l'asfalt com als boxs al GP d'Hongria, del qual va sortir vencedor qui més va mantenir la calma al volant, Jenson Button, que va acabar davant de Sebastian Vettel i Fernando Alonso, que amb el d'ahir suma quatre podis consecutius i consolida la millora del seu Ferrari.

Lewis Hamilton, que va avançar Vettel en la cinquena volta i va liderar bona part de la cursa amb un ritme molt alt, va pagar cara la seva ambició i va acabar quart, al davant de Webber. El britànic, en una mala estratègia d'equip, va optar pels pneumàtics intermedis quan encara no plovia gaire i a causa d'una virolla va caure a la segona posició, superat per Button. Hamilton, a més, va ser castigat amb un drive through a la volta 57 per fer fora de la pista un doblat, la qual cosa el va apartar definitivament del podi.

La sortida ho deixa tot igual

La llarga recta del circuit d'Hungaroring prometia una sortida amb canvis de posicions, però el primer revolt no va provocar cap mnoviment al capdavant. Vettel, sòlid en el primer lloc, va aguantar l'empenta dels dos McLaren, que van sortir força bé. Alonso, que també va arrencar amb energia, va entrar quart, però una relliscada més endavant el va fer caure al sisè lloc, darrere dels Mercedes de Rosberg i Schumacher. L'asturià, després d'unes primeres voltes amb problemes per no perdre el control, no va poder rodar ràpid amb els pneumàtics supertous, que se li desgastaven aviat. Quan va trobar el ritme amb els durs, ben entrada la cursa, va començar a competir.

Al davant, la garra de Hamilton el va fer volar fins que la pluja li va interrompre el ritme en benefici d'un Button molt més estable que el seguia per darrere. Vettel, calculadora en mà, va deixar passar les voltes sense arriscar per conservar el segon lloc. Webber va poder-se colar entre els millors gràcies a una estratègia arriscada amb els pneumàtics, però l'australià va fallar en l'últim canvi i va acabar lluny del podi.

Jaume Alguersuari, que va arribar a estar en la batalla per la vuitena posició, va acabar desè i obté un punt en la classificació.

Descans fins a finals d'agost

Els pilots de Fórmula 1 tindran ara un mes de vacances i tornaran a competir al GP de Bèlgica del 26 al 28 d'a gost. Quan tornin, es trobaran un Vettel més líder que mai que va acabar al davant dels seus perseguidors.

stats