FUTBOL SALA
Esports 28/06/2011

El futbol sala es converteix en la segona secció del Palau

David Jover
2 min
El futbol sala es converteix  en la segona secció del Palau

La secció de futbol sala només fa cinc temporades que és professional. Cinc anys en què n'ha viscut de tots colors. Ha passat de patir per salvar la categoria a ser campiona. Per fer aquest trajecte tan enriquidor ha calgut paciència. Molta. Quan les coses no acabaven de rutllar fa dues temporades amb eliminacions prematures als play-off el més fàcil hauria estat fer foc nou. Però no. Es va confiar en el cos tècnic i això finalment s'ha traduït en títols. El projecte encetat el 2006 consistia a edificar i construir, a poc a poc, un equip que a la llarga plantés cara als grans dominadors del futbol sala, l'Inter i El Pozo. Per aconseguir-ho la primera gran decisió va ser portar Javi Rodríguez, considerat el millor jugador de la història. Del colomenc es va passar a estrelles emergents com Fernandão, i finalment s'hi van unir altres jugadors consagrats com Torras o Wilde. Amb tots ells el canvi de mentalitat va ser un fet i l'opció de guanyar títols no quedava lluny. Però potser ningú s'esperava que fos tan ràpid aconseguir la Copa d'Espanya, la Copa del Rei i la Lliga en un sol any. El treball de deu mesos s'ha vist recompensat.

La segona secció al Palau

Però no és tot. L'altre gran títol és la gent que ha fet costat a l'equip. Fa cinc temporades el futbol sala no tenia gaires seguidors: al voltant de 700 persones s'apropaven al Palau. Ara tot ha canviat. La xifra s'ha multiplicat per quatre en partits de Lliga regular (2.855 espectadors de mitjana) i per més de sis en els play-off (4.619 espectadors). De ser l'última secció a arribar a situar-se darrere del bàsquet i deixar enrere l'handbol (1.700) i l'hoquei, que tan sols n'aplega 630 per matx. El creixement és considerable, però no és tan estrany. Cal recordar que el futbol sala és un dels esports amb més llicències a Catalunya entre els nens que fan esport.

De cara a la temporada que ve està previst que hi hagi dues altes i dues baixes. Chico i Carlos deixaran l'equip i hi arribaran Sergio Lozano, que torna després de la cessió a Segòvia, i Gabriel, de l'Inter. Aquests canvis enfortiran un equip que l'any que ve aspira a cinc títols. Els tres que ja ha guanyat més la Supercopa i la Copa d'Europa. L'ascens meteòric tot just comença. El camí per recórrer és llarg.

stats