FUTBOL CATALÀ
Esports 04/05/2011

El futur del Lleida penja d'un fil i podria desaparèixer al juny

El termini per donar resposta al rescat del club com a societat anònima esportiva va finalitzar ahir a les tres del migdia sense cap proposta. El club es veurà obligat a vendre's la plaça que ocupa a 2a B.

àngel Garreta
2 min
L'actual presidenta de la UE Lleida, Anabel Junyent, a la llotja del Camp d'Esports durant un partit d'aquesta temporada.

Barcelona.Després de 72 anys de vida, la UE Lleida passa pel seu moment més crític. Amb un deute de 28 milions d'euros, l'entitat havia de presentar un procés de viabilitat després d'haver-se refugiat durant la temporada sota la llei concursal. El termini es va esgotar ahir a la tarda sense cap proposta damunt la taula del jutge Eduardo Enrech, encarregat de dirigir el procés mercantil.

L'antic propietari de la SAE (societat anònima esportiva) i fins fa poc màxim accionista, Tatxo Benet, va assegurar que presentaria un projecte per garantir el futur del Lleida. Aquest projecte no ha vist la llum i finalment es decretarà per llei la liquidació de la societat. El jutge també haurà de concedir un permís per tal de permetre finalitzar la temporada esportiva a la primera plantilla del Lleida, que milita a Segona B i es troba en lluita per pujar a Segona A.

En l'àmbit directiu, els tres administradors concursals de la societat passaran a ser els controladors per sobre de la presidenta, Anabel Junyent, que quedarà legalment inhabilitada. Per Junyent "la desaparició pot ser una bona solució, ja que tothom cobrarà i desapareixerà el deute". Qui fins ara exercia de cap visible de Benet considera que "d'aquesta manera el futbol de la Unió seguirà competint on sigui". Del cantó esportiu, l'entrenador, Emili Vicente, admet que la notícia "encara s'ha de pair". Decebut, el tècnic creu que no s'ha complert amb el seu equip i que "cadascú tindrà les seves raons per no haver aportat una solució, però el Lleida no es mereix això". No obstant, Vicente afirma que els jugadors lluitaran fins al final "per deixar l'equip al més amunt possible a escala personal i professional".

Fonts jurídiques consultades per l'ARA afirmen que, en cas d'ascens, l'entrada al futbol professional no impediria la venda de la plaça i podria permetre al Lleida, sota un altre nom oficial, competir a Segona B en lloc d'haver de començar des de zero. Tot passaria per aconseguir la plaça d'un tercer equip, malgrat que dins el club esperen que la SAE acabi en mans d'alguna persona de la Terra Ferma.

stats