EL PROBLEMA DE DEL BOSQUE
Esports 05/05/2011

Les goteres de la campiona del món

Albert Solé
2 min
David Villa i Álvaro Arbeloa han mantingut durant aquests quatre clàssics fortes discussions. La trepitjada a la Copa va ser el detonant.

BarcelonaQualsevol psicòleg esportiu té molt clar que la causa principal de l'èxit en un esport col·lectiu és el bon ambient del vestidor, més enllà de si individualment els jugadors són els millors del món. Això ho sap molt bé el seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, que aquests dies ha mostrat la seva profunda preocupació per les conseqüències que tindran per a la selecció espanyola les picabaralles que hi ha hagut entre els jugadors del Barça i el Madrid. Aquests quatre clàssics seguits marcaran un abans i un després en les relacions esportives entre Guardiola i Mourinho i entre Sandro Rosell i Florentino Pérez, però també entre Arbeloa i Villa i entre Piqué i Sergio Ramos, per posar dos exemples. "El meu desig és que aquest enfrontament, que entenc que és exclusivament esportiu, no es traslladi a la selecció", demanava dimarts Del Bosque, però ahir va córrer com la pólvora a través del Twitter una suposada frase de Xabi Alonso en la qual hauria afirmat que "les relacions a la selecció estan trencades". Tot i això, el periodista que ho havia difós va rectificar de seguida, i el mateix Alonso va enviar un tuit per desmentir-ho.

Fora de la selecció?

A pesar de la rectificació i el desmentiment, és obvi que alguna cosa ha passat durant els últims 18 dies entre els jugadors de la selecció dels dos equips. I si Del Bosque ha decidit donar un toc d'atenció és que realment hi ha relacions que costarà de refer: "Els jugadors que no es guanyin la nostra confiança o que traslladin a la selecció el mal ambient hauran de ser conseqüents amb els seus actes, i seran ells els responsables de guanyar o perdre el privilegi de pertànyer a la selecció espanyola", deia contundentment el seleccionador. És a dir, quan Del Bosque doni la llista de convocats per al pròxim partit, un amistós a Veneçuela el 7 de juny, en funció de les absències a la convocatòria es podran treure moltes conclusions sobre el que ha passat aquests dies.

¿I què és el que ha passat perquè hi hagi jugadors que de ser bons companys hagin passat a no poder-se ni veure? La picabaralla al túnel de vestidors a la mitja part del partit de Lliga -el primer dels quatre- va generar l'inici dels enfrontaments. Al final d'aquell partit alguns jugadors del Madrid sembla que van filtrar al Marca que Piqué havia fet crits contra Espanya, cosa que el central del Barça va desmentir rotundament. Tot seguit, Ramos i Arbeloa van deixar de seguir Piqué al Twitter - unfollow -, i els retrets van continuar en la final de la Copa: la trepitjada d'Arbeloa a Villa, les discussions de Piqué i Sergio Ramos... En el partit d'anada de la Champions, l'encaixada de mans protocolària va ser molt més freda entre els campions del món, i les topades i el joc subterrani va continuar creixent. I dimarts al Camp Nou, Xavi i Casillas -amics íntims- també van discutir. Del Bosque té un problema dels grossos.

stats