ELS TREBALLADORS CATALANS JA SÓN A CASA
Esports 06/02/2011

Quan la història atura el futbol

El Barça té dues escoles de futbol al Caire. Les dues han aturat les seves activitats per culpa de la situació que es viu en aquest estat, però el club afirma que és només una aturada temporal.

Toni Padilla
2 min
Una fornada d'alumnes d'una de les dues escoles que té el Barça a la capital d'Egipte.

BARCELONA.Lògicament, quan un estat com Egipte viu una situació com l'actual, totes les activitats de lleure s'aturen. La lliga professional de futbol fa dies que no es juga, i el Barça ha vist com el caos provocat per l'esclat popular contra el govern de Hosni Mubàrak l'obliga a suspendre temporalment totes les activitats de les dues escoles que té al Caire.

Les dues primeres escoles de futbol del club al continent africà es van inaugurar al Caire a finals del 2006 i inicis del 2007. Aquestes escoles funcionen en règim de franquícia i són de pagament pels alumnes que hi reben les classes. Després de l'èxit de la primera escola, fins i tot es va avançar l'obertura de la segona, de manera que últimament més de 300 nens han rebut formació futbolística a Egipte amb la supervisió de tècnics blaugranes.

Xevi Marcé, director de les escoles del Barça, ha estat recentment a Egipte i ha explicat als mitjans de comunicació oficials del club que la intenció és ben clara: mantenir viu el projecte un cop es recuperi certa normalitat al país. Ara, però, les activitats s'han aturat i els dos tècnics que treballen sobre el terreny han tornat a Catalunya. "Vaig arribar i em vaig reunir amb Jordi Gratacós i Iván Piñol, els directors tècnics de les dues escoles, i vam veure coses poc normals, com que no hi havia trànsit ni gent pels carrers... Una cosa molt estranya. Els nostres col·laboradors egipcis ens van assegurar que podia ser un dia festiu per a la policia, però després ens van facilitar itineraris alternatius per anar als camps de futbol a entrenar", ha recordat Marcé de la seva recent estada al Caire. Jordi Gratacós i Piñol ja són a Barcelona, i si no poden tornar a treballar a Egipte aviat, seran reubicats dins l'organigrama tècnic del Barça.

El dia que va començar el caos, només quatre nens van anar a les escoles. Aquestes escoles són de pagament: els pares paguen uns 70 euros al mes per quatre sessions de feina setmanals de 90 minuts cadascuna. Els 70 euros mensuals són una quantitat lluny de l'abast de molts egipcis, de manera que no són un reflex social de l'Estat. El Barça té obertes més escoles en llocs com Dubai, Kuwait, Hong Kong i el Japó, però Egipte és dels pocs llocs on n'hi ha dues.

stats