OPINIÓ
Esports 29/07/2013

¿Té motius Alonso per marxar de Ferrari?

i
Josep Lluís Merlos
2 min

Ahir, acabada la cursa d'Hongria, Alonso no va voler contestar aquesta pregunta. Això es pot interpretar com una voluntat de no donar crèdit a les especulacions, o com una clara fugida d'estudi. Tot depèn de les ganes que hi hagi d'embolicar la troca. El cas és que el pàdoc de l'Hungaroring es va despertar amb la publicació al diari Sport Bild de la possibilitat que Red Bull i l'entorn de l'asturià estiguessin negociant la teòrica incorporació del pilot espanyol en el lloc de Mark Webber. Les càbales tenen poca solidesa, ja que només es basen en una fotografia on es veu el representant del corredor parlant amb el bicampió mundial de ral·lis Carlos Sainz i el màxim responsable de l'equip britànic, Christian Horner.

La realitat és que Luis García Abad, que és qui gestiona la trajectòria professional de Fernando Alonso, assessora Sainz en la tutela de la carrera esportiva del seu fill de divuit anys, que té un peu i mig a l'equip Toro Rosso per a la temporada vinent gràcies a la seva condició d'integrant del programa per a joves promeses de la marca de begudes energètiques.

Els alonsistes més radicals veuen en la difusió de la cabòria una voluntat de la premsa alemanya de pressionar el pilot espanyol en la persecució a Vettel. Si això fos així, hauríem de reflexionar una mica més profundament sobre si aquesta és una de les funcions dels periodistes. No m'ho sembla pas.

Un no rotund d'Alonso hauria tallat de soca-rel la intriga. No el va dir. No ho reconeixerà mai, però queda clar que en el moment que Ferrari ha d'aprofitar per evolucionar el seu cotxe si encara vol plantar cara als Red Bull, atiar el foc del rumor sense desmentir-lo no deixa de ser una manera de pressionar l'equip perquè espavili.

A començaments del 2011 Flavio Briattore va dir que Ferrari s'havia d'oblidar del monoplaça d'aquell any i treballar pel del següent. La lletra d'aquesta cançó de l'enfadós ha tingut validesa per a l'any passat, i també per a aquest. Potser que a Maranello s'ho facin mirar.

stats