MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 16/05/2011

Les noves generacions demanen pas

Nuria García
2 min
Les noves generacions demanen pas

La jornada d'ahir va ser la de les revelacions i la de les consagracions a Le Mans. Els catalans Maverick Viñales i Marc Márquez van pujar a dalt de tot del podi. Només tenen 16 i 18 anys, però ahir van dominar les curses de 125 cc i de Moto2 com autèntics veterans. Maverick Viñales només fa quatre curses que es passeja pels circuits del Mundial, però la seva targeta de presentació, el campionat d'Espanya i d'Europa de 125 cc al sac, s'havia de tenir en compte. El de Figueres va lluitar pel podi a Estoril, on va ser quart. I ahir, a Le Mans, va demostrar que si hi ha algú que pugui plantar cara a Nico Terol és ell. Primer podi, primer triomf i, de retruc, es va convertir en el català més jove de pujar a l'esglaó més alt del podi, un honor que fins ahir tenia Marc Márquez. "Estic com en un somni. No pensava a guanyar aquesta cursa. Crec que hem fet una bona cursa i anem pel bon camí, això s'aconsegueix amb treball", va dir Viñales tot just baixar de la moto. "He sentit una emoció increïble, però no se m'han escapat les llàgrimes", apuntava, amb un somriure d'orella a orella.

Márquez, amb cava a les mans

Ahir també es va poder veure com Marc Márquez es remullava amb cava per primer cop. El seu triomf d'ahir va ser el primer des que és major d'edat i, per tant, va poder remullar-se amb cava al podi. Enrere, doncs, han quedat aquelles celebracions amb una llauna de beguda energètica a 125 cc. Amb els 18 ja complerts, Márquez pot ruixar-se amb cava. I això és el que va fer ahir, després d'aconseguir la seva primera victòria a Moto2, justament en el seu Gran Premi número 50 al Mundial. El de Cervera, inconformista com sempre, no va fer una bona sortida, però va saber remuntar, amb paciència, des del darrere. I, just quan quedaven cinc voltes, va superar Luthi i va decidir que volia guanyar, que ja tocava poder remullar-se amb cava.

Stoner, amb contundència

En MotoGP, si esportivament hi ha hagut algun nom propi a Le Mans ha estat Casey Stoner. Dominador de totes les sessions d'entrenaments, també va aconseguir ser el primer a creuar la línia de meta. L'australià ha retallat distàncies en el Mundial amb qui encara és el líder, Jorge Lorenzo, que ahir es va quedar sense pujar al podi. Qui sí que ho va fer, i per primer cop aquesta temporada amb la Ducati, va ser Valentino Rossi. L'italià va ser tercer, per darrere de les dues Honda de Casey Stoner i d'Andrea Dovizioso.

stats