FUTBOL
Esports 14/03/2011

El tabac passa factura al 'Flaco' César Menotti

El que va fer campiona mundial l'Argentina l'any 1978, va haver d'ingressar dissabte a la unitat de cures intensives de l'Hospital Italià de Buenos Aires perquè tenia dificultats per respirar.

Nuria García
2 min
César Luis Menotti durant una roda de premsa quan era el seleccionador de l'Argentina.

Barcelona.César Luis Menotti va donar aquest cap de setmana un ensurt a tots els aficionats del món del futbol. L'exentrenador del Barça, entre altres equips, va haver d'ingressar -això sí, pel seu propi peu- dissabte a la tarda a l'Hospital Italià de Buenos Aires perquè notava que tenia problemes per respirar amb normalitat.

Els metges van decidir ingressar-lo després de fer-li unes proves i operar-lo d'urgència d'una afecció pulmonar, quadre provocat, en principi, pel tabac. I és que no era gens difícil veure César Menotti, conegut amb el sobrenom del Flaco, amb una cigarreta a la mà. El tabac, doncs, ha estat a punt de jugar-li una mala passada a Menotti, un fumador empedreït que s'arribava a fumar al dia dos paquets de cigarretes.

L'exjugador i exentrenador, que va néixer a la ciutat argentina de Rosario el 5 de novembre d'ara fa 72 anys, evoluciona favorablement de la intervenció i, després de passar unes hores a la unitat de cures intensives de l'hospital de la capital argentina, va ser traslladat ahir a la tarda a una habitació.

En aquests moments, l'argentí col·laborava escrivint en alguns mitjans de comunicació, si bé s'havia allunyat una mica de les banquetes. L'última feina, la de coordinador general del club de futbol Independiente d'Avellaneda, la va deixar el setembre passat. Ara, l'argentí haurà d'estar allunyat durant un temps dels camps de futbol fins que es recuperi d'aquesta operació.

De jugador a entrenador

Menotti va jugar en molts clubs argentins al llarg de la seva carrera. Va debutar al Rosario Central l'any 1960 i, després de quatre anys, va canviar d'aires per passar al Racing, on va estar una temporada abans de fitxar pel Boca Juniors. Va ser just amb aquest equip amb qui va guanyar una lliga l'any 1965, justament la temporada del seu debut.

Però si com a jugador Menotti va ser conegut, quan realment es va guanyar la fama va ser quan va fer el salt a les banquetes, a partir de l'any 1970, on l'argentí ha destacat per ser un teòric del futbol. Va començar com a segon entrenador del Newell's Old Boys per després passar al Club Atlético Huracán. Gràcies a la gran temporada que va aconseguir amb aquest equip i al joc que van desplegar els seus jugadors, a Argentina li van encarregar a Menotti fer de la selecció nacional campiona mundial. Dit i fet. Just en el Mundial que es va celebrar a Argentina, l'any 1978, la selecció local va aixecar la copa.

La seva carrera com a entrenador el va portar a Catalunya, on a la banqueta del Barça va substituir Udo Lattek a mitjans de la temporada 82/83. I en el seu primer curs, va aconseguir amb l'equip blaugrana la Copa del Rei, la Copa de la Lliga i la Supercopa d'Espanya, si bé el següent any els bons resultats no el van acompanyar.

Després d'un anar i venir de les banquetes de diversos clubs d'Espanya i l'Argentina, l'any 1991 va ser nomenat tècnic de la selecció mexicana de futbol. Ara, després d'una llarga vida amb una pilota als peus, haurà de fer repòs fins a recuperar-se i intentar allunyar-se del tabac.

stats