BÀSQUET: EUROLLIGA FEMENINA
Esports 04/02/2012

Quan portar roba ajustada és una obligació a l'esport femení

àlex Gozalbo
2 min
Diana Taurasi superant Courtnay Pilypaitis en un partit de l'Eurolliga femenina.

VALÈNCIAIrina Sumnikova és una exjugadora russa de bàsquet amb dues medalles olímpiques al seu palmarès. Fa anys que està retirada i es dedica a fer de comissària arbitral per a FIBA Europa. Dimecres li va tocar anar a València, on jugava el Galatasaray de Diana Taurasi. Com van fer les 13 persones encarregades de l'observació que la van precedir, Sumnikova va redactar un informe per a l'organisme europeu en què denunciava l'equipació amb què va competir la millor jugadora del món.

Diana Taurasi ja està acostumada a pagar una multa econòmica després de cada partit de l'Eurolliga, ja que l'aler no respecta les noves normes que obliguen les esportistes a utilitzar roba ajustada. L'estrella del Galatasaray incompleix el quart annex de les regulacions de la màxima competició europea, ja que els seus pantalons no són prou curts.

De moment, Taurasi ha rebut multes per valor d'11.000 euros. La primera sanció va ser de 500 euros i la quantitat es duplica fins que arriba als 2.000, quan es compleix un cicle i es torna a començar. Si el Galatasaray arriba a la final de l'Eurolliga, la seva estrella calcula que haurà de pagar 14.000 euros.

Els pantalons han d'anar 10 centímetres per sobre dels genolls i han de ser ajustats, no poden deixar més de dos centímetres de separació amb la cama. La samarreta ha de seguir les corbes del cos i ha d'acabar-se als pantalons. Si és més llarga, s'ha de posar per dins. A més, ha de permetre veure les espatlles.

Voleibol i tenis donen llibertat

A diferència del bàsquet, cap altre esport obliga les seves jugadores a portar una equipació concreta. A la Superlliga de voleibol és habitual veure equips jugar amb bodi, però ho fan per comoditat i no pas per obligació. La decisió és de cada participant, ja que la Federació Espanyola (RFEVB) assegura que les úniques normes que tenen a veure amb les equipacions fan referència a la mida i el número de patrocinadors que es poden lluir en cada samarreta, però no a les característiques de la roba.

El mateix passa en el món del tenis, en què una de les poques obligacions és que jugadors i jugadores han de vestir de blanc al Torneig de Wimbledon. Cap referència al tipus d'indumentària.

stats