La primera prova de foc

Quan Messi es lesiona neix un misteri. Mai acabem de saber del cert si el seu famós bíceps femoral de la cama dreta s'ha contracturat, s'ha estirat més del compte o s'ha trencat. Només sabem que el millor del món s'ha lesionat. Res més. El moment de la reaparició és una incògnita, les explicacions a les reiterades lesions en un mateix múscul són un secret d'estat i les especulacions sobre les raons de la baixa (la paternitat, les costellades d'estiu, tornar a menjar pizza amb fruïció, la preparació física incorrecta) creixen com els independentistes després d'unes paraules del ministre Wert.

Un jugador tan especial suposo que no pot lesionar-se com un esportista normal i corrent. Les lesions d'un futbolista únic mereixen ser tractades diferent. Els socis viuen en el més absolut desconcert les lesions del seu crac de referència perquè ningú els explica com caldria què li passa a Messi. A més, a la confusió que genera una gestió de la informació més pròpia d'un règim comunista agonitzant que d'un club de futbol de primera línia, s'hi ha d'afegir el debat ja clàssic sobre com afectarà el rendiment de l'equip la baixa del jugador més desequilibrant de tots.

Aquesta nit a Glasgow l'equip tindrà una nova oportunitat per resoldre els dubtes que genera sempre l'absència de Messi. Serà la primera vegada que Gerardo Martino haurà de preparar un partit relativament important sense poder comptar amb el millor i també serà la primera oportunitat seriosa que tindrà Neymar per assumir els galons. Deien la majoria d'entesos que els últims anys el Barça sense Messi era un equip pla, previsible, monòton i sense gol, i afegien que per atenuar les conseqüències de la seva absència calia reforçar la plantilla amb algun futbolista de primer nivell que fos capaç de crear perill d'una manera similar. El millor reforç possible ha arribat, es diu Neymar i ja ens ha deixat entreveure que és capaç d'atreure l'atenció dels defenses, de crear superioritats gràcies al seus uns contra uns i de fer gols importants.

L'objectiu és que amb Neymar l'equip no trobi a faltar Messi. Però és evident que només amb les qualitats individuals de Neymar no n'hi haurà prou. L'entrenador amb el seu plantejament tàctic i la lucidesa dels migcampistes amb la pilota als peus seran claus per suavitzar les mancances que provoca la no presència de Messi. Contra un equip defensiu com el Celtic la prova serà de foc. Tant de bo l'equip estigui clarivident i sigui capaç de superar l'entramat ultradefensiu dels escocesos, sobretot per evitar-nos a tots plegats la pallissa insuportable del debat sobre si el Barça és o no és messidependent.

El + vist

El + comentat