Esports 29/04/2012

A quaranta minuts de tastar la glòria

David R. Jover
2 min
A quaranta minuts  De tastar la glòria

El dia més esperat i important de la secció de futbol sala del Barça ha arribat (19.30 h, Esport3). El Dinamo de Moscou és l'últim escull que haurà de superar el conjunt de Marc Carmona per proclamar-se campió de la UEFA Futsal Cup, la Champions del futbol sala, l'única competició que els falta per guanyar.

El somni encetat fa sis temporades per Joan Laporta i després continuat per Sandro Rosell de fer gran la secció de futbol sala, que aleshores no era professional, pot veure's culminat aquesta tarda al Barris Nord de Lleida, que estarà ple a vessar. Quaranta minuts -o més si hi ha pròrroga- separen Javi Rodríguez d'aixecar un trofeu que ell ja ha guanyat tres cops amb el Playas de Castelló, però mai amb el club de la seva vida. "Jo fa sis anys vaig apostar pel Barça, per aquest projecte, per poder viure aquest moment, i somio que ho fem possible", reconeix a l'ARA el capità blaugrana. I és que és un partit que tothom vol jugar, un partit imaginat a les retines de molts jugadors i que molts pensaven que no arribarien a jugar mai. És el primer cop que el Barça disputarà una final de la màxima competició continental i és novell, però gran part dels seus jugadors no ho són, i això és una assegurança.

Experiència i qualitat

El rival d'avui, el Dinamo, és l'altre gran equip del moment. Combina gran part de la selecció russa amb quatre brasilers de primer nivell. Aquesta mescla permet al tècnic castellà Tino Pérez -que ha aconseguit quatre Champions- disposar d'una plantilla molt experimentada i que ja va aconseguir la UEFA Futsal Cup l'any 2007. EL Barça haurà de vigilar amb la qualitat individual de Fernandinho, el joc de pivot de Cirilo, l'arribada del tanca Rómulo i el totterreny Pula, les grans armes del conjunt moscovita juntament amb el porter ucraïnès Popov, una garantia sota pals. "Haurem de fer molt més que contra el Marca italià per poder guanyar. Jo ho sé i els jugadors ho saben", va afirmar Tino Pérez ahir en la roda de premsa prèvia al partit d'avui, sota l'atenta mirada d'un dels seus jugadors, Vinicius. El brasiler, que compleix la seva primera temporada a Moscou, busca també un títol que se li va resistir quan jugava a ElPozo Múrcia.

Tot i que divendres Fernandao no va disputar ni un segon, el tècnic del Barça Alusport podrà disposar d'ell si el partit ho requereix. El fet de ser un jugador amb unes característiques úniques el fa imprescindible per a la final en cas que el Barça s'encalli en atac. L'únic però és que té molèsties i podria recaure de la seva lesió als isquiotibials.

El Barça és a un pas d'acabar amb el dèficit de ser l'única secció que no té la Champions a les seves vitrines. El somni encetat fa sis anys es pot fer realitat aquesta tarda a Lleida.

stats