Esports 25/04/2011

Un rocós calendari que fa molt difícil anar a Europa

N.a.
2 min

Barcelona.Després de la derrota d'ahir a Gijón, l'Espanyol ha dit pràcticament adéu a tota opció per classificar-se per jugar l'Europa League. No és matemàtic. És una qüestió de sensacions i de fer una ullada als últims cinc partits que hauran de jugar els homes de Pochettino. De fet, després del partit d'ahir es va poder veure el tècnic argentí passejar tot sol, cap cot, quan queia la nit sobre un Molinón ja buit.

I és que tant la plantilla com l'entorn periquito veuen com després d'una il·lusionant primera volta se'ls està escapant, sense que puguin reaccionar, un bonic somni de lluir el nou estadi de Cornellà-El Prat competint contra els principals clubs d'Europa. Les victòries de l'Atlètic de Madrid i el Sevilla ahir, sumades a la de l'Athletic dissabte, situen l'Espanyol ara a quatre punts de la setena posició, que és l'última que dóna dret a jugar competició continental. Amb quinze per disputar, sembla molt poc probable que els blanc-i-blaus siguin capaços de revertir l'actual situació i sumar-ho tot, sense fallar.

Duels directes a Cornellà

Tres de les cinc finals que li esperen a l'Espanyol les jugaran davant la seva afició contra l'Athletic, el Sevilla i el València. Tots són rivals directes, especialment els dos primers que, juntament amb l'Atlètic de Madrid, afronten el tram final de la temporada molt més en forma que els periquitos i que, a més, tenen gairebé l'obligació (per pressupost, per plantilla), d'acabar la temporada entre alguna de les tres places que permeten jugar l'Europa League. De tots ells, qui pitjor calendari té és l'Espanyol que a més dels difícils enfrontaments a Cornellà, té dues sortides molt dures. La primera és al Camp Nou, on es trobarà un Barça amb ganes de sentenciar la Lliga, i la segona, a la Romareda per guanyar un Saragossa que s'estarà jugant la permanència.

A l'Athletic i l'Atlètic de Madrid els espera un final de Lliga contra cinc rivals que competiran per salvar la categoria a la zona baixa, fet que sempre és perillós. Més assequible ho té el Sevilla, que juga amb algun rival de zona mitjana que ja no s'hi juga res. A set i vuit punts, el Mallorca, el Llevant i l'Sporting també fan càlculs per si sona la flauta.

stats