LA VOLTETA MÀGICA
Esports 19/01/2012

Una rutina meravellosa

i
Ernest Folch
2 min

El Barça va guanyar el Madrid per enèsima vegada, en el que ja és una rutina meravellosa. Aquest cop es va trobar amb un Mourinho que va entregar la pilota al Barça des del primer minut i de manera descarada, amb una tàctica pròpia d'un equip de tercera regional.

Una vegada més, el tècnic portuguès va dinamitar el seu equip des de la banqueta i el va tornar a fer petit: el Madrid ha renunciat definitivament a mirar el Barça als ulls de tu a tu perquè sap que en l'enfrontament directe no hi té res a fer. I ahir es va arronsar d'una manera patètica, renunciant ja no a l'atac sinó directament al mig del camp, i va presentar la dimissió definitiva.

Si el Madrid va haver d'esperar la seva sentència final a la segona part, va ser només perquè al Barça hi jugava Pinto, que es va empassar el primer gol de Cristiano. Com ja va passar a la Lliga, el gol va tirar el Madrid encara més enrere i el Barça va anar trobant el seu lloc de manera treballada, pausada i harmònica.

Una vegada més, l'equip va estar a l'altura i va ser sempre fidel al seu estil, també enmig de la tempesta. No va tenir el seu millor dia, però sempre va ser el Barça. Fins i tot n'hi va haver prou amb una sola aparició de Messi, que va habilitar Abidal per a la sentència final.

Quan el Barça va començar a decantar el partit de manera definitiva, el Madrid va entrar en la seva habitual fase de deliri, en què haurien hagut de ser expulsats Carvallho, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Fabio Coentrao i, evidentment, Pepe, que va trepitjar de manera premeditada la mà de Messi, en una acció repugnant que farà la volta al món i el tornarà a deixar en evidència.

Violència

Però no ens enganyem: la violència desbocada que va tornar a mostrar el Reial Madrid és només una consigna del seu entrenador, una conseqüència de la frustració freudiana amb què viu cada enfrontament amb el Barça. El tècnic portuguès va fer ahir un pas més per portar el seu club cap a la destrucció i es confirma que la seva contractació pel club blanc és una de les millors notícies que ha tingut el Barça. Que segueixi molts anys al Bernabéu.

stats