Ara Estiu 17/08/2011

Les Festes de Gràcia engeguen amb boom d'assistència

M. Ortega / M. Freijó
2 min
Llum i color al carrer Joan Blanques de Dalt, un dels dinou que s'han guarnit per festa major.

Barcelona.Tot i els canvis que s'hi han introduït -amb una aposta clara per acostar-se als veïns i omplir la programació d'actes de petit format-, les Festes de Gràcia no perden volada i en els primers compassos d'aquesta edició, que va engegar de manera oficial dilluns, ja havien atret, fins ahir al matí, més de 250.000 persones, segons els càlculs de l'Ajuntament de Barcelona. Una xifra que augura unes Festes multitudinàries, ja que els últims anys s'ha estimat que, en la setmana sencera de programació, passen pels carrers graciencs entre un milió i un milió i mig de persones, concentrades sobretot en els dies festius. El fet que aquest any la festa hagi engegat en cap de setmana, però, ha fet que imatges com la del carrer Verdi -presidit per unes espectaculars sirenes- sense un metre quadrat lliure de gent arribin abans del previst.

El pregó de la periodista Laia Ferrer, el diumenge a la tarda i fora del que són estrictament els dies de festa, ja va aplegar més d'un miler de persones a la plaça de la Vila de Gràcia, i el dia següent, ja amb els carrers vestits de gala, unes 10.000 persones van seguir la Cercavila de Cultura Popular pels carrers graciencs. Tot, abans d'engegar el principal atractiu de qualsevol festa major: la programació nocturna. Un aspecte que la Fundació Festa Major de Gràcia està intentant reduir per fer més fàcil la convivència entre veïns i la festa, i evitar les aglomeracions nocturnes d'anys enrere. De fet, enguany, de les 587 activitats programades, 112 són actuacions adreçades a un públic infantil, 300 tenen un caire més veïnal i 175 són concerts de tarda-nit i vermuts-concerts, i la intenció de l'organització és aguditzar encara més aquesta tendència de cara a l'any que ve.

Tot i això, la primera nit de festa major, en vigília de laborable, va ser multitudinària i va transcórrer sense incidents, tal com destacava ahir l'alcalde accidental de Barcelona, Jaume Ciurana. Les Festes viuen avui una cita especialment important per als veïns amb l'entrega de premis als carrers guarnits.

stats