Ara Estiu 18/07/2011

El Grup Enderrock edita una nova revista de música clàssica

Ricard Martín
2 min
El primer número ofereix un extens reportatge sobre Savall.

Barcelona.Tot i els difícils moments que passen les empreses periodístiques, cada cop s'omplen més buits en el sector de la premsa escrita en català. El grup editorial Enderrock, que publica les capçaleres Enderrock , Folc , Jaç , Rockcol·lecció i L'Espectacle , acaba de llançar al mercat 440 Clàssica , una revista centrada en la música clàssica, antiga, contemporània i en l'òpera.

440 Clàssica , de periodicitat bimestral i amb una edició en paper i una altra de digital dissenyada per a tauletes, té una tirada de 10.000 exemplars per a tot el territori. Aquesta capçalera pretén ser un nou mitjà de referència perquè els melòmans i els professionals hi puguin aportar opinions, anàlisis i reflexions per establir un tractament modern i de caràcter interactiu. Lluís Gendrau, el director editorial del grup, ha expressat que 440 Clàssica presentarà "la música clàssica com a matèria viva, mutant i plural, tot comprenent la diversitat de pràctiques que actualment abasta". La revista té una extensió de 130 pàgines amb continguts d'entrevistes, reportatges, biografies de músics i una secció de crítica de discos. Amb cada exemplar es lliurarà un DVD documental relacionat amb el número de la revista.

Per equilibrar la balança

El protagonista del primer número de 440 Clàssica és Jordi Savall, compositor i músic especialitzat en la viola de gamba i en música antiga, i que ha destacat recentment per haver rebut el premi Léonie Sonning 2012, considerat com el Nobel de la música i que anteriorment van rebre Stravinsky, Menuhin i Barenboim. El número s'acompanya d'una versió catalana -inèdita- del DVD documental A la recerca del so perfecte , juntament amb un suplement sobre els principals festivals dels Països Catalans.

Segons el grup editorial Enderrock, aquesta nova publicació servirà per equilibrar la balança que hi ha entre la important tradició musical -compositiva i interpretativa- dels Països Catalans i la seva escassa difusió, un fet que ha minvat "la coneixença d'aquesta tradició per part dels seus ciutadans".

stats