Ara Estiu 21/08/2011

El desè aniversari de l'Acústica en un CD

Diumenge que ve, 28 d'agost, l'ARA regalarà un CD amb 17 cançons d'alguns dels nombrosos artistes que actuaran al Festival Acústica de Figueres del 31 d'agost al 4 de setembre.

Erica Aspas
4 min
El desè aniversari de l'Acústica en un CD

BARCELONA.El Festival Acústica de Figueres celebra el seu desè aniversari del 31 d'agost al 4 de setembre. La programació inclou els concerts dels grups catalans més destacats del moment, però també hi haurà lloc per als artistes locals i formacions que comencen el seu camí. L'ARA regalarà diumenge que ve un CD amb les 17 cançons que detallem.

1. Joan Colomo

Màgic. Producto interior bruto vol. 1

Joan Colomo va treure a la primavera Producto interior bruto vol. 1 , i a la tardor publicarà el segon volum. Màgic és un dels temes d'aquesta primera entrega, curta, suau i senzilla. A Joan Colomo no li cal res més que la seva veu i una guitarra per ficar-se't a dins amb frases com "Jo no vull pas la veritat, vull ser feliç".

2. Joanjo Bosk

Fem-nos una llar. El temple del vent.

Després de passar per bandes de rock com Aspid o Zulo, Joanjo Bosk canvia de registre i al seu últim disc, En el temple del vent , musica poemes d'autors catalans. A la cançó Fem-nos una llar hi trobem sons pop i folk amb una melodia elegant.

3. Lax'n'Busto

Les nits del Liceu . Simfònic.

És el primer cop que els Lax'n'Busto passen per l'Acústica. Oferiran un concert amb els èxits més recents i les cançons més mítiques, himnes de tres generacions. Les nits del Liceu n'és una. Interpretada originalment per Pemi Fortuny, formava part del disc A l'Auditori , del 1996.

4. The Pepper Pots

Wanna blindly trust in you. Train to your lover.

La banda gironina The Pepper Pots ens fa retornar als anys 60 amb el seu soul ballable. La cançó Wanna blindly trust in you és un exemple de l'acoblament de les tres veus femenines i de la potència de la banda.

5. El Belda i el Conjunt Badabadoc

Llunàtics.

L'acordionista Carles Belda, amb el Conjunt Badabadoc, fan un repàs per les cançons contemporànies del pop català però donant-los un aire més festiu i de folk.

6. Els Catarres

Jenifer. Cançons 2011.

Els Catarres s'han convertit en un dels grups dels quals s'ha parlat més en els últims mesos. Han nascut de la xarxa i són partidaris de la música lliure. La seva cançó Jenifer s'ha convertit en l'èxit de l'estiu cantant a l'amor sense barreres, ni de creences ni de gustos. Un noi més català que les anxoves de l'Escala que porta Els segadors com a politò s'ha enamorat d'una choni de Castefa.

7. Joan Masdéu

El carrer dels Jocs Florals . Casa Murada.

El líder de Whiskyn's ha debutat en solitari amb Casa murada . El seu primer tema és El carrer dels Jocs Florals , amb influències dels sons nord-americans però amb l'essència dels Whiskyn's.

8. Cris Juanico

Loca somera. Pedres que rallen.

Des que va deixar Ja T'ho Diré el 2004, Cris Juanico ha publicat amb Menaix a Truà, projecte conjunt amb Toni Xuclà i Juanjo Muñoz dels Gossos, i també en solitari. El seu àlbum és Pedres que rallen , un recull de dotze cançons en què l'essència de la Mediterrània s'obre per acollir pop, rock i rhythm'n'blues .

9. Lidia Guevara

Nadie como tu . Memoria de elefante.

Nadie como tu (i la seva versió en català) és una de les cançons que més han sonat a les ràdios del país durant aquesta temporada. Una cançó 100% d'amor, pròxima i senzilla, com la resta de temes de l'àlbum Memoria de elefante , en el qual Lidia Guevara ens mostra tot el seu talent i les seves vivències personals.

10. Elena Gadel

Ja no cal caminar. Tocant fusta.

Elena Gadel es va treure l'etiqueta mediàtica quan va protagonitzar el nou Mar i cel . Ara torna al món discogràfic amb el disc Tocant fusta , un treball en què la seva veu personal s'envolta de contrabaixos, guitarra espanyola, caixó flamenc i percussions, que també són presents a Ja no cal caminar , amb reminiscències de jazz i flamenc.

11. Eduard Canimas

Perles de gel. Sagrat cor.

Perles de gel és un dels temes del disc Sagrat cor del cantautor gironí Eduard Canimas. Un cant a la vida, a la natura i a l'harmonia, d'un dels músics més especials del país.

12. Le Croupier

El simio asume. Presunto tocador

El simio asume , de Le Croupier, forma part del segon disc de la banda gironina que lidera Carles Cors. Un exemple de vida bohèmia amb una musicalitat molt cuidada en què predominen la percussió, els violins i els instruments de vent.

13. Miquel del Roig

La farola. La farola, la farola

La farola és un dels temes més aclamats d'aquest cantautor de les Terres de l'Ebre, especialista a fer versions amb lletres políticament incorrectes.

14. Toni Beiro

Alma guerrera.

Aquest cantant gironí toca totes les tecles, des de cançons purament flamenques, en les quals es trenca la veu, a cançons pop en català, passant per una cançó en honor a Messi. Això sí, amb la guitarra com a companya fidel.

15. Lakaste

Tus buenas ideas.

Aquesta figuerenca fa una música sensible i pròxima, com es demostra a Tus buenas ideas. Un tema intimista, amb l'únic acompanyament de la guitarra, que s'apropa als consagrats de la música indie nacional.

16. Paula Grande, DJ Maroking i el Nano Simon

Amor.

Paula Grande i DJ Maroking s'han unit al projecte DeRaíz . A la cançó Amor els acompanya el Nano Simon. És un tema de hip-hop sensual amb lletres que són tota una expressió de la seva identitat.

17. Crossing Roads

Take Me.

Els Crossing Roads són els benjamins del festival empordanès. Cinc joves de Figueres amb un repertori ple de versions de cançons conegudes d'artistes com Rihanna, Guns'n'Roses, Coldplay o Jason Mraz, entre d'altres.

stats