Efímers 15/08/2012

"Les festes formen part de la nostra vida"

Marta Pinzolas
2 min

BARCELONAGràcia ja està a punt i els veïns, que fa mesos que estan enllestint el guarniment dels carrers, estrenaran avui les seves obres. Durant uns dies, els carrers del barri es transformen en el Far West americà, en gelats gegants, en una nit estelada o en un homenatge a la música. Al carrer Verdi, unes muntanyes Rocalloses construïdes amb boles de diaris recreen el paisatge feréstec propi de l'Oest més hollywoodià mentre unes teles vermelloses, cosides per les veïnes del carrer, aguanten diverses làmpares de sostre que, fetes amb ampolles de plàstic, pretenen il·luminar el saló. Aquest any, els veïns de Verdi del Mig aposten pel Far West per recuperar la posició -estar entre els cinc primers- que durant deu anys havien aconseguit en el concurs de carrers guarnits . "L'any passat vam quedar sisens", ha confessat Susana Font, membre de la junta, que ha explicat que "els guarniments han pujat de nivell, ens han superat i, per tant, aquest any decorar el carrer és un repte per a nosaltres".

El veredicte se sabrà divendres i donarà noves oportunitats als que acostumen a quedar a la cua del rànquing. És el cas dels veïns de Fraternitat de Dalt, que enguany aspiren a millorar gràcies a la incorporació que han tingut de gent jove del carrer Tordera que, segons explica el president de la junta Albert Capel, "han vingut amb idees noves i moltes ganes de col·laborar". Amb 7.500 ampolles de plàstic tallades, pintades i enganxades deixaran els visitants bocabadats mentre els transporten del dia a la nit.

Uns metres més enllà, una gramola gegant dóna la benvinguda al carrer Fraternitat de Baix, que aquest any es prepara amb l'orgull d'haver guanyat el primer premi l'edició anterior. Amb ballarines i una representació gràfica de la música, sorprendran els visitants amb més oïda. Marta Soteras, membre de la junta del carrer, ha explicat: "No ens plantegem guanyar. Ens agrada la festa major i fem la festa major per divertir-nos".

Homenatge a 'Star Wars'

Pensen el mateix els veïns del carrer Llibertat, que enguany esdevindrà una passarel·la de moda i un taller de costura. Amb armaris abandonats, diaris i filats de galliner, els veïns del carrer Progrés han decorat el seu tros de barri per situar-lo en la pel·lícula La guerra de les galàxies, mentre que el carrer Joan Blanques de Dalt traslladarà els visitants dins de la cançó Un núvol de contes . Com el carrer Verdi, Joan Blanques de Dalt acostuma a quedar sempre ben situat en el rànquing de carrers. Però més enllà dels podis, els veïns s'aboquen a les seves festes. "Forma part de la nostra vida, és un sentiment", confessa Ricard Estruch, president de la Fundació de la Festa Major de Gràcia.

stats