VENEÇUELA
Internacional 04/06/2012

Chávez parla en públic després d'un mes i mig

Ara
1 min

BARCELONADesprés d'un mes i mig sense fer cap declaració en públic, el president veneçolà, Hugo Chávez, es va deixar veure aquest cap de setmana al palau de Miraflores durant una reunió amb el vice primer ministre bielorús, Vladímir Semaixko. Chávez, que va arribar l'11 de maig de Cuba després d'acabar la radioteràpia per un càncer d'ossos, va caminar sense dificultats i va fer bromes al mandatari. Amb uns binocles, va fer veure que albirava les eleccions del pròxim 7 d'octubre i va bromejar sobre el fet que les veia molt a prop.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Però la seva compareixença davant de les càmeres va estar lluny de les llargues intervencions en públic a què tenia acostumats els veneçolans. Va oferir una roda de premsa breu i sense preguntes, només per a periodistes internacionals i que coincidia amb l'eliminatòria entre l'Uruguai i Veneçuela per al Mundial Brasil 2014, lluny de tots els focus.

Interrogants sobre la seva salut

Des de fa mesos, l'abast real de la malaltia del president veneçolà és objecte d'especulacions. Segons informava dissabte el diari Abc basant-se "en un informe d'intel·ligència que detalla la teràpia seguida pel líder bolivarià contra el càncer d'ossos", Chávez "aguanta" gràcies al fentanil, un opiaci cent vegades més fort que la morfina.

stats