Publicitat
Publicitat

EL PONTÍFEX AL PRÒXIM ORIENT

El Papa posa el Líban com a model de convivència entre religions

El papa Benet XVI va posar ahir el Líban com a exemple del fet que la convivència pacífica entre religions és possible al Pròxim Orient. "El Líban està cridat, ara més que mai, a ser un model", va dir el pontífex en la segona jornada de la seva visita a aquest país de quatre milions d'habitants que és un mosaic religiós on conviuen diferents confessions musulmanes i cristianes. Pel Papa, "ha arribat el moment que musulmans i cristians s'uneixin per posar fi a la violència i a les guerres", va dir.

Benet XVI va demanar als 20.000 joves cristians i també musulmans que es van aplegar per escoltar-lo a Bkerké, seu de l'Església maronita -a pocs quilòmetres de Beirut-, que construeixin plegats "el futur d'aquest meravellós país i del conjunt del Pròxim Orient".

El primer viatge de l'actual pontífex al Líban coincideix amb l'onada de protestes contra interessos occidentals a la regió i també amb la guerra de Síria, a qui ahir Benet XVI va enviar un missatge: "No oblido Síria en les meves oracions i preocupacions, no oblido el Pròxim Orient, que pateix".

L'enviat especial de l'ONU a Damasc

Precisament el nou enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab per Síria, Lajdar Brahimi, es va reunir ahir a Damasc amb el president sirià, Baixar al-Assad. Després de la trobada, Brahimi va alertar que la guerra de Síria és també una amenaça global. "La crisi s'està deteriorant i representa un perill per al poble sirià, la regió i el món sencer", va dir.

L'agència oficial de notícies del règim sirià va informar que Al-Assad va dir a l'enviat especial que l'èxit de la seva missió depenia "de la pressió que fes sobre els països que financen i entrenen terroristes i que trafiquen amb armes a Síria per acabar amb aquests fets". Mentre el president sirià va reiterar que el conflicte que viu el seu país és un complot estranger, les organitzacions de drets humans van xifrar en 160 els morts divendres per la repressió del règim.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT