En breu
Internacional 26/06/2012

Els tres grans partits britànics, units contra l'escissió d'Escòcia

1 min
Els tres grans partits britànics, units contra l'escissió d'Escòcia

Tret de sortida de la campanya pel no

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El laborista Alistair Darling, exministre d'Economia britànic, va llançar ahir oficialment la campanya pel no en el referèndum per la independència d'Escòcia, previst per al 2014. En un acte a Edimburg, Darling va definir l'escissió dels escocesos del Regne Unit amb aquestes paraules: "Seria un bitllet sense tornada per als nostres fills cap a un destí incert". Els tres grans partits britànics, conservadors, laboristes i liberals, faran campanya plegats pel no a la independència d'Escòcia.

"Millor junts", el lema dels unionistes

El lema que han triat els unionistes -partidaris de mantenir la situació tal com està- és "millor junts" i l'argument central de la campanya és que Escòcia serà sempre més forta si no es trenquen els actuals lligams familiars, polítics, econòmics i culturals amb el Regne Unit. L'exministre d'Economia va advertir també que en un món "turbulent i incert" la independència és "la resposta inadequada".

En les enquestes guanya el no

En l'última enquesta del referèndum per la independència d'Escòcia del 2014, feta aquest mes per l'Institut Ipsos Mori, el no guanya amb el 55% de suport, mentre que el sí obté un 35%. Els partidaris de la independència van llançar també la seva campanya per la consulta el mes passat sota el lema "Sí Escòcia". El referèndum va ser una promesa electoral del Partit Nacional Escocès, que va guanyar per majoria absoluta els comicis escocesos de l'any passat.

stats