AMENAÇA ALS ESTATS UNITS

La policia identifica un sospitós dels atacs a la Marató de Boston

La Casa Blanca detecta una carta amb una substància tòxica enviada a Obama

La policia va identificar ahir un sospitós que podria ser un dels autors dels atacs contra la Marató de Boston, gràcies a un vídeo d'una càmera de seguretat d'una botiga. Tot i així, al tancament d'aquesta edició, i malgrat les informacions contradictòries que a la tarda difonien els mitjans nord-americans, les autoritats no havien anunciat cap detenció ni tampoc els motius de l'atac terrorista que va causar tres morts i 176 ferits.

La gravació clau per a les investigacions mostra un home que deixa una bossa negra a l'àrea del carrer Boylston on es van produir l'explosió de la segona bomba, segons van explicar alguns investigadors a diversos mitjans locals. L'FBI ha demanat en els últims dos dies la col·laboració ciutadana per aconseguir el màxim nombre de vídeos i fotografies de la zona per reconstruir els fets.

La policia també va revelar la troballa d'un tros de tapa d'una de les olles a pressió que es van utilitzar per fabricar els artefactes explosius, juntament amb restes de metralla i un detonador al terrat d'un dels edificis prop de la línia d'arribada de la marató. Les bombes es van dissenyar per provocar el màxim dany, sobretot a les cames i, és per això que una dotzena de ferits van haver de ser amputats.

D'altra banda, ahir també es va identificar la tercera víctima de l'atemptat. Es tracta de Lu Lingzi, una estudiant xinesa de 23 anys. La jove, que estudiava estadística a la Universtitat de Boston, se suma a les morts de Martin Richard, un nen de 8 anys, i Krystle Campbell, una treballadora d'un restaurant.

En el tercer dia de les investigacions, el país continua en màxima alerta i les denúncies de paquets sospitosos van augmentar: una zona del Capitol va ser desallotjada, però el debat sobre la llei de control d'armes no es va aturar. Els controls es van intensificar a Oklahoma, que en els pròxims dies commemorarà els atemptats del 1995 contra un dels seus edificis públics en què van morir més de 160 persones.

Investiguen cartes amb verí

A Washington, els serveis secrets de la Casa Blanca van interceptar una carta adreçada al president Barack Obama que contenia ricina, una toxina en pols blanquinosa que és mortal si s'inhala i arriba al torrent sanguini. Aquesta substància és la mateixa que es va trobar hores abans en un sobre enviat al senador republicà per Illinois, Roger Wicker.

L'FBI, amb l'ajuda dels responsables de seguretat del Congrés, va iniciar ahir una nova investigació per conèixer l'origen d'aquestes cartes i va descartar, de moment, que fossin relacionades amb els atacs de Boston.

El + vist

El + comentat