Internacional 01/08/2012

Els rebels controlen edificis governamentals a Alep

Ara
2 min

BARCELONA.L'Exèrcit Sirià Lliure (ESL) va aconseguir ahir el control de l'hospital militar, dues comissaries i la seu del partit de Baixar al-Assad de la ciutat d'Alep. Segons l'oposició, 40 policies van morir durant els enfrontaments mentre defensaven els edificis.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un comandant rebel, Omar al-Halabi, va assegurar que després dels durs enfrontaments que es van viure a Alep, l'ESL controla un 60% del territori de la ciutat, que és la capital comercial de Síria.

El comandant va confirmar que l'exèrcit regular seguia ahir bombardejant Alep i altres ciutats parcialment ocupades pels rebels, però les forces del règim asseguraven que segueixen evitant el combat cos a cos dins de les ciutats.

L'Observatori Sirià dels Drets Humans va dir que ahir van morir unes 100 persones a tot el país, la majoria a Alep i a la província de Homs.

Mentre l'ESL i les forces de Baixar al-Assad lliuren la crucial batalla pel control d'Alep, els milers de civils que queden a la ciutat pateixen escassetat d'aliments, combustible i electricitat, sense tenir en compte el perill que suposa resistir en una ciutat bombardejada.

Els rebels s'enfronten als tancs, helicòpters i morters de l'exèrcit del règim d'Al-Assad amb armes lleugeres i furgonetes armades, però tot i l'aparent inferioritat militar mantenen el control de diverses regions del país i han pogut destruir o capturar alguns tancs de l'exèrcit regular, que malgrat tot no poden fer servir per manca de combustible.

Obama i Erdongan, al telèfon

Els president dels EUA, Barack Obama, i el primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, van parlar ahir per telèfon sobre el futur de Síria. Els dos governants van acordar accelerar la transició política del país àrab. Erdogan i Obama van considerar que és necessari que el president sirià, Baixar al-Assad, abandoni el poder, que es doni suport a la transició i es compleixin les exigències del poble sirià.

stats