Internet per a tothom
Mèdia 22/08/2013

Altres projectes amb finalitats semblants

1 min

Wikipedia Zero

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Internet.org és segurament el projecte més ambiciós per fer arribar internet al conjunt de la població mundial, però no és l'únic. Tal com explicava l'ARA la setmana passada, la fundació Wikimedia ha posat en marxa el programa Wikipedia Zero, que permet que en els països en vies de desenvolupament l'accés a l'enciclopèdia lliure sigui gratuït per als usuaris d'internet mòbil. Des de l'abril l'entitat ha tancat acords amb operadores de telefonia de més de 15 països perquè les dades descarregades des de la seva pàgina no entrin en el còmput total a què té dret l'usuari en funció de la seva tarifa. Actualment, uns 460 milions de persones arreu del món tenen accés a aquest servei.

Google Free Zone

En una línia semblant a la de la Wikipedia, Google ofereix a les Filipines, l'Índia, Tailàndia i Sri Lanka un servei d'accés gratuït a Gmail, Google+, el cercador i les pàgines que apareguin com a resultat de la cerca. Aquesta opció funciona tant en smartphones com en telèfons convencionals amb connexió a internet, i no cal tenir contractada cap tarifa de dades per utilitzar-la.

Twitter gratuït

La xarxa de microblòguing també ofereix accés gratuït als seus serveis en més de cent països, tot i que en aquest cas es tracta de promocions temporals. A més, Twitter treballa per ser més accessible des de telèfons convencionals, els més habituals als països pobres.

stats