XARXES
Mèdia 08/06/2013

Amical Wikimedia aconsegueix ser reconeguda internacionalment

Albert Castellví Roca
2 min
L'Amical Wikimedia és una entitat que treballa per "promoure la Viquipèdia en l'àmbit cultural català".

Barcelona.Amical Wikimedia, l'associació sense ànim de lucre que treballa per promoure i donar a conèixer la Viquipèdia als territoris de parla catalana, va complir dijous el seu objectiu de ser reconeguda com a capítol oficial de la Fundació Wikimedia, l'entitat que gestiona l'enciclopèdia lliure en l'àmbit internacional. Aquest reconeixement arriba quan fa gairebé cinc anys que l'Amical ho va sol·licitar per primera vegada i després d'un procés ple d'entrebancs, principalment pel fet que "l'àmbit territorial de l'associació no coincideix amb un únic estat i que s'encavalca amb el territori d'actuació de les associacions francesa i italiana, i també amb la incipient associació espanyola", segons explica l'entitat en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, l'Amical Wikimedia s'ha convertit en la primera associació que esdevé membre de la Fundació a través de les "organitzacions temàtiques", un nou model d'afiliació que es va crear al març per permetre la incorporació d'entitats que no es poguessin identificar amb un estat. Abans d'arribar fins aquí, els membres de l'Amical havien iniciat una campanya per reivindicar el seu reconeixement, que va rebre el suport de més de 700 viquipedistes d'arreu del món, i al gener van fer arribar una carta a l'organització internacional per fer constar que se sentien "fatigats, decebuts, agreujats, i en alguns casos indignats, i, en general, menystinguts i menyspreats".

Segons l'Amical, el reconeixement per part de la Fundació Wikimedia -que de moment és provisional, a l'espera que les dues parts tanquin l'acord definitiu en el termini màxim d'un any- permetrà, entre altres coses, que l'entitat catalana pugui "finançar els projectes de promoció de la Viquipèdia amb part dels diners que donen els lectors", unes aportacions amb les quals fins ara no podia comptar.

En el breu comunicat en què anuncia el reconeixement de l'Amical, la Fundació felicita l'entitat i li agraeix la "paciència" i el "compromís" amb el projecte.

stats