Mèdia 28/12/2010

Els Android encara no parlen català

i
Albert Cuesta
1 min

La Generalitat manté des de l'any 2007 la web elteumobil.cat, que recull tots els telèfons del mercat que disposen dels menús de funcionament en català. Els primers van ser alguns models bàsics de Siemens i Alcatel. Entre els smartphones, Microsoft es va avançar oferint una versió catalana de Windows Mobile per als terminals de diversos fabricants, per tal d'introduir-se com a mòbils corporatius en l'administració pública. El mateix va fer BlackBerry, i després Nokia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els fans d'Apple van haver d'esperar fins a la quarta versió de l'iPhone per disposar del seu telèfon en català sense haver de fer operacions estranyes. En canvi, Microsoft ha deixat fora la nostra llengua en la versió més recent del seu Windows Phone 7. L'absència més clamorosa del català, però, es produeix en el cas d'Android, el sistema operatiu mòbil promogut per Google, que és en telèfons de dotzenes de fabricants i és el que més creix del mercat. La futura versió 2.3 d'Android ja portarà el català incorporat de sèrie, i corregirà una anomalia que és més flagrant tractant-se d'un sistema que presumeix d'obert a tota mena d'adaptacions.

A més dels menús, és important que es puguin escriure tots els símbols i lletres accentuades. Caldrà veure si es podrà aplicar als telèfons existents o només als nous.

stats