ESTRENA GAIREBÉ SIMULTÀNIA
Mèdia 23/09/2011

Arriba la sèrie amb el millor episodi pilot dels últims 15 anys

La nova sèrie de J.J. Abrams arriba amb l'aval de ser l'episodi pilot més ben valorat dels últims 15 anys. Ahir la va estrenar la CBS en substitució de CSI , que durant 10 anys ha estat la sèrie estrella del prime time .

Ramon Tomàs
2 min
Els actors Jim Caviezel i Michael Emerson, els dos protagonistes de la sèrie amb el segell de J.J. Abrams que va estrenar ahir la CBS.

Barcelona.La sèrie amb més hype (expectativa encara per concretar) dels últims anys a la televisió no es farà esperar. D'aquí dues setmanes La Sexta estrenarà Person of interest , la sèrie amb l'episodi pilot més ben valorat pel públic dels últims 15 anys. Una dada que, a banda de servir d'esquer publicitari, també ha convençut la cadena CBS, que hi ha apostat molt fort cedint-li l'espai de prime time dels dijous -la nit més competitiva de la televisió nord-americana- en substitució de CSI , l'aposta de la cadena durant els últims 15 anys. Person of interest formarà el tàndem de la cadena amb la nova temporada d' El mentalista. La cadena de Jaume Roures no ha concretat el dia d'emissió, però Calle 13 -cadena de pagament disponible a Digital +, Imagenio i Ono- sí que ho ha fet: l'estrena serà el 13 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un altre aval de la sèrie és la producció executiva de J.J. Abrams, director de Super 8 i creador de Lost , juntament amb Jonathan Nolan, responsable de l'aclamat guió de Memento . El repartiment de luxe està encapçalat per Jim Caviezel ( La passió de Crist i La fina línia vermella ); Michael Emerson, conegut per interpretar Benjamin Lynus a Lost i guanyador de dos Emmy; Taraji P. Henson, nominada a l'Oscar pel seu paper a El curiós cas de Benjamin Button , i Kevin Chapman ( Mystic river i Lost ).

Societat Gran Germà

La història narra l'associació entre un exagent de la CIA (Jim Caviezel), presumptament mort, i Finch (Michael Emerson), un misteriós multimilionari, per netejar els carrers dels assassins més violents. Finch ha desenvolupat un programari capaç de predir els assassinats abans de la seva execució, un argument que recorda Minority report , de Steven Spielberg. Finch va rebre anys enrere l'encàrrec del govern de dissenyar un aparell de vigilància mundial que té al seu abast el control de càmeres, micròfons i mòbils. La sèrie, que introdueix escenes d'acció i les clàssiques investigacions, neix amb voluntat de reflexionar al vol tant de la creixent vigilància post 11- S, com afecta la privacitat i com la tecnologia s'ofereix potencialment com una eina d'autocontrol.

"Tenim programari capaç d'analitzar tota aquesta informació i trobar una agulla en un paller. Gmail llegeix els nostres correus amb objectius lligats al màrqueting; hi ha una articulació d'interessos corporatius i governamentals; els telèfons mòbils s'han convertit en cavalls de Troia. És incòmode pensar quantes vegades al dia és trepitjada la nostra privacitat", diu Jonathan Nolan, productor executiu de la sèrie, molt preocupat pel número de càmeres de vigilància als carrers. "Quan vaig arribar als Estats Units als 12 anys no n'hi havia. El 2005 a Manhattan n'hi havia 5.000. Ara el nombre és incomptable", lamenta. "Aquesta sèrie es fa la següent pregunta. Suposem que estem en un estat d'excepció a la caça de terroristes. Què fem amb la resta d'informació que aconseguim?", es pregunta Nolan.

La Sexta també estrenarà la quarta temporada d'El mentalista , només 15 dies després de la seva estrena als Estats Units. La sèrie retorna amb Patrick Jane entre reixes després de matar el Rojo.

stats