EL RADAR

La BBC i Atresmedia s'uneixen per produir una sèrie de ciència-ficció

La BBC i Atresmedia preparen conjuntament la sèrie de ciència-ficció The refugees ( Refugiados ), un projecte "ambiciós" i "pioner", segons destaca el grup audiovisual espanyol en un comunicat, ja que serà "la primera coproducció de l'operador britànic a Europa". La ficció s'estrenarà a La Sexta durant la tardor -serà la seva "gran aposta" per a l'inici de la pròxima temporada- i constituirà, per tant, la primera sèrie impulsada per Atresmedia pensada per a aquest canal.

La ficció se centrarà en el viatge des del futur cap al present de "milions de persones" que fugen d'un "imminent desastre global". Entre ells, però, hi haurà una dona que arribarà amb la missió d'evitar l'assassinat d'un matrimoni. Produïda per Bambú Producciones i creada per Ramón Campos, Gema R. Neira i Cristóbal Garrido, The refugees es rodarà en anglès a Espanya durant l'estiu, i la intenció és que, un cop s'hagi estrenat a La Sexta, es distribueixi internacionalment.

"El que més ens va atreure d'aquest projecte va ser la idea de fer créixer el nostre catàleg fora del Regne Unit", ha assenyalat el director executiu de la divisió internacional de ficció de BBC Worldwide, Ben Donald, que ha qualificat d'"irrebutjable" la proposta que va rebre d'Atresmedia. Per la seva banda, la directora de ficció del grup espanyol, Sonia Martínez, ha remarcat que aquesta producció suposa "un salt de qualitat considerable" per a Atresmedia i ha afegit que la BBC és el "millor company de viatge" que podrien tenir "en aquesta aventura".