ELRADAR

La CCMA rebrà del Govern 225 milions anuals fins al 2016

Aquesta quantitat és la que ja ha rebut la Corporació aquest any, i segons el document en garanteix "la viabilitat i la sostenibilitat"

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) tindrà garantida una aportació governamental de 225 milions d'euros cada any fins al 2016, segons estableix el contracte programa de l'organisme per al període 2013-2016, al qual ha tingut accés l'ACN. Aquesta quantitat és la que ja ha rebut la Corporació aquest any, i segons el document en garanteix "la viabilitat i la sostenibilitat". El consell de govern de la CCMA va aprovar el contracte programa al maig i el va remetre al Govern, que ja l'ha fet arribar al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) perquè hi doni el seu vistiplau abans de l'aprovació definitiva.

A banda de fixar la quantitat que els mitjans públics han de rebre cada any per poder funcionar, el contracte programa blinda el model de finançament mixt -és a dir, a través de l'aportació del Govern i de la publicitat-, la qual cosa deixaria sense efecte, per ara, la voluntat de fer desaparèixer els anuncis de Catalunya Ràdio que va quedar apuntada a la reforma de la llei de la CCMA aprovada el febrer del 2012. Així mateix, el text estableix la fusió de Televisió de Catalunya i l'emissora pública en una única empresa -un procés que el Govern ja va autoritzar al juny- i incorpora una flexibilització del marc laboral.

Un altre punt que regula el document és l'obligatorietat que entre el 25% i el 35% de l'import que la Corporació destini a projectes de programes vagi a parar a produccions externes o coproduccions, amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament del sector audiovisual, tot i que es protegeix la producció pròpia dels informatius. A més, el contracte programa incorpora el principi de transparència en els contractes amb productores externes i impedeix la inclusió de les clàusules de confidencialitat existents fins ara.