Mèdia 04/08/2012

COMRàdio, retorn al municipalisme

Després de la cancel·lació de la immensa majoria de programes, COMRàdio comença a definir la graella del curs que ve. Es basarà sobretot en la programació aportada per les ràdios locals associades.

àlex Gutiérrez M.
2 min
01. Alfred Rodríguez Picó. 02. Lluís Gavaldà. 
 03. Vanessa Raja.  04. Eduard Cid.  05. Marina Romero.

BARCELONALa temporada que ve de COMRàdio seguirà el patró encetat aquest estiu de deixar prop de la meitat de la programació en mans de les emissores municipals associades. Tot i que la graella encara no s'ha tancat, sí que se saben quines seran les principals incorporacions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El programa matinal estarà presentat per Alfred Rodríguez Picó. Tot i que es farà des de Barcelona, es tractarà d'un espai "molt pensat per enganxar-se al territori", segons han explicat fonts de l'emissora a aquest diari. El meteoròleg ocuparà la franja de 10 del matí a 1 del migdia, en substitució de Jordi Duran. Prèviament hi haurà un informatiu a partir de les sis de la matinada.

L'altra cara -o veu- coneguda és la de Lluís Gavaldà, que s'incorpora a la COM amb el programa Celobert , un magazín musical que buscarà la part més divulgativa: significat de les cançons, històries al darrere d'un disc concret... L'espai s'emetrà de dilluns a divendres, de 3 a 4 de la tarda.

L'altra franja que rep una sacsejada forta és la de la tarda. Entre les 4 i les 7 es faran tres programes simultàniament, amb desconnexions territorials. A Girona, se seguirà fent el Com va això, Girona , el programa que des de principis d'any i presentat per Eduard Cid ja s'ha estat emetent a les comarques gironines des dels estudis que va deixar Punto Radio en tancar la delegació, i que van ser rellogats per la COM.

A aquella hora, a Barcelona ciutat hi haurà un magazín presentat per Vanessa Raja, a qui els oients de l'emissora han sentit en l'etapa anterior del matinal El dia a la COM , i en les suplències d'estiu d'aquest programa.

I, mentrestant, a la resta del territori es podrà escoltar un programa de nova creació que es basarà en continguts aportats per les emissores associades. Serà un espai produït a Sant Cugat per Marina Romero i que tindrà com a coordinador Dídac Boza, el fins ara director del diari digital La Malla. Actualment s'està treballant en una plataforma tecnològica que permeti fer consells de redacció virtuals entre totes les ràdios implicades en el programa, que s'estructura en forma de píndoles i seccions.

Mentre s'acaba de confegir la graella, la Diputació treballa en la integració de COMRàdio i la Xarxa de Televisions Locals, amb vista a aconseguir un estalvi que podria arribar als quatre milions d'euros. La setmana passada es va constituir la XAL com a empresa única per aglutinar totes les activitats en mitjans.

stats