FICCIÓ DELS EUA

Canal+ estrena la provocadora sàtira política 'Veep'

Julia Louis-Dreyfus encarna una impossible vicepresidenta dels Estats Units a la sèrie Veep , una comèdia de l'HBO que Canal+ estrenarà el 20 de juny. La producció arriba amb el segell d'Armando Ianucci, el provocador que va posar cap per avall la política anglesa a la sèrie The thick of it (i a la pel·lícula In the loop , que aprofitava algun dels seus personatges).

En aquest cas, la sèrie segueix les penalitats d'una fictícia vicepresidenta dels Estats Units, Selina Meyer, que ha d'entomar una dolorosa veritat: el seu càrrec és més decoratiu que altra cosa. De fet, al càrrec hi arriba després de perdre les primàries del seu partit contra l'eventual president. La teoria diu que, en cas que al mandatari li passi alguna cosa greu, ella serà l'encarregada d'ostentar la presidència. Però mentrestant la veritat és que té ben poques coses a fer. I poques coses hi ha tan perilloses com un polític amb molt de temps, ganes de lluir-se i poques atribucions.

Pirotècnia verbal

L'humor cruel de Ianucci, sovint salpebrat amb una pirotècnia verbal tremenda, també és present en aquesta sèrie, que explora el revers fosc de l'avorriment. El fet de tractar-se d'una comèdia encarregada per un canal de pagament permet més llibertat en l'ús de paraules malsonants i situacions grotesques. Com en el cas d' In the loop , la sèrie està rodada com si fos un fals documental, cosa que li confereix un aspecte realista, que topa amb l'absurd de moltes situacions.

La sèrie era una de les dues apostes de l'HBO per a la nit dels diumenges als Estats Units, juntament amb Girls . Tot i que ha tingut menys èxit que la seva companya de graella, Veep ja ha aconseguit la revàlida per a una segona temporada. La primera tanda constava de vuit capítols de mitja hora cadascun. A banda de Julia Louis-Dreyfus (coneguda per haver interpretat Elaine Benes a la comèdia Seinfeld ), al repartiment hi ha també Anna Chlumsky, Tony Hale, Matt Walsh i Reid Scott.

Més continguts de

El + vist

El + comentat