LA GRAELLA QUE VE
Mèdia 12/07/2013

El David i el Lopes tornaran a omplir les tardes d'estiu de TV3

Reposicions de 'Veterinaris' i 'El convidat' ompliran la nit i hi haurà 'APM?' cada dia

Albert Castellví Roca
3 min
UN CLÀSSIC QUE NO CADUCA
 Plats bruts torna a ser l'aposta de TV3 per a les sobretaules d'estiu. La sèrie protagonitzada per Joel Joan i Jordi Sànchez, que es va estrenar el 1999, ja va ocupar la mateixa franja l'any passat, i va aconseguir uns grans resultats d'audiència.

BarcelonaDe mica en mica, la programació de TV3 es va transformant aquests dies per deixar pas a una graella estiuenca que, com ja és habitual des de fa uns anys, estarà marcada clarament per l'austeritat: sense magazins ni al matí ni a la tarda i plena de continguts enllaunats, en bona part redifusions de sèries i programes antics. Els primers canvis ja s'han notat, però la majoria arribaran durant els pròxims 15 dies.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'Plats bruts'

Joel Joan i Jordi Sànchez, a la sobretaula amb dos capítols al dia

La Riera tanca diumenge la temporada amb un capítol especial, però el seu substitut trigarà una setmana més a arribar. Per ocupar la franja de sobretaula, a partir del dia 22, TV3 recorrerà a Plats bruts , un clàssic que 14 anys després continua funcionant. Ho va demostrar l'any passat, quan TV3 ja va col·locar la ficció protagonitzada per Joel Joan i Jordi Sánchez en aquesta franja durant els mesos d'estiu i va aconseguir 354.000 espectadors i un 19,7% de quota de pantalla mitjana. De fet, però, les xifres pugen fins als 387.000 seguidors i el 20,8% de share si es descompten els últims episodis, emesos al setembre en un horari diferent. A raó de dos episodis diaris, TV3 preveu oferir els 73 capítols de la sèrie en set setmanes.

Redifusions nocturnes

Tornen 'El convidat' i 'Veterinaris', amb capítols antics

Les nits de dilluns, a partir del vinent, quedaran en mans d'Albert Om, amb la redifusió d'alguns capítols d'El convida t . Els primers que s'emetran són els dedicats a Marc Márquez i Josep Carreras, que començaran a les 22.50 h,després dels dos últims capítols de Gran Nord , que s'acomiada el dia 22. A partir del 29, El convidat s'avançarà a les 21.50 h, amb dos capítols cada setmana: primer un de la tercera temporada i després un de la segona.

Els dimarts es manté el Sense ficció , que a partir del dia 23 recuperarà alguns dels millors documentals de la temporada. Començarà, però, als volts de la mitjanit, ja que la primera part del prime time continuarà reservada per al cinema, com ja ha passat les últimes setmanes.

La nit de dimecres serà la que més trigarà a canviar de cara: l' APM? s'acaba la setmana que ve, i Per sempre (o no) encara durarà fins a final de mes. Durant l'agost s'emetrà la versió VIP d' El gran dictat , un format que TV3 ja va explorar per Nadal. En canvi, els dijous ja van entrar oficialment a l'estiu ahir, amb la reemissió de dos capítols de Veterinaris . Els divendres no hi haurà canvis i s'hi mantindrà el cinema.

Pel que fa als caps de setmana, La partida seguirà omplint les nits de dissabte fins a finals de mes, i a l'agost s'oferirà una doble ració de cinema d'acció. Els diumenges, el 30 minuts es mantindrà durant l'estiu recuperant -a partir de demà passat- alguns dels reportatges emesos durant els últims mesos, i la nit es completarà amb l'única estrena de TV3 per a l'estiu. Es tracta de la sèrie Hospital de campanya , sobre un equip de metges que treballen a l'Afganistan durant la guerra.

Matins i tardes

'APM?' cada vespre i torna 'La sagrada família'

Els matins i Divendres continuaran a la graella durant tota la setmana que ve, tot i que el programa de la tarda ho farà amb un horari ampliat: començarà a les 15.50 h, per cobrir també l'espai que fins ara correspon a La Riera .

A partir del dia 22, al matí hi haurà una franja dedicada a la informació -en connexió amb el canal 3/24- que s'allargarà fins a les 11.00 h, i a partir d'aquesta hora la graella s'omplirà amb redifusions dels programes Export.cat , L'aprenent i GR Pirineus , a més de la sèrie Rex . Pel que fa a les tardes, després de Plats bruts es reemetrà la sèrie La sagrada família , i a partir de les 18.00 h es manté Joséphine , que s'avança mitja hora respecte a l'horari habitual. La part final de la franja serà per a Disculpin les molèsties -un format sobre la història de la televisió a Catalunya que TV3 va emetre el 2010- i per a l'APM? , que ocuparà els últims 40 minuts abans del Telenotícies vespre .

Esports

La pretemporada del Barça i el Mundial de natació

Tota aquesta graella es veurà esquitxada pels partits de pretemporada del Futbol Club Barcelona, que TV3 emetrà en directe. El primer enfrontament serà dissabte vinent, i després n'hi haurà el dia 24 -contra el Bayern de Guardiola- i el 27. El 2 d'agost, els blaugranes disputaran el Gamper contra el Santos, i tancaran la pretemporada amb dos partits més, els dies 7 i 10.

A més del futbol, també està previst que el canal públic emeti alguns esdeveniments del Mundial de natació de Barcelona, començant per la cerimònia d'inauguració de divendres vinent. Tot i així, tal com avançava ahir l'ARA, la confirmació d'aquestes transmissions està pendent de si finalment es manté o no l'acord amb TVE.

stats