'Deja sitio para el postre', l'inici dels formats culinaris a Mediaset

El 'talent' de pastisseria de Cuatro estrenarà els càstings aquestes festes

Després de l'eclosió de la cuina com a format apte per fer realitys que ha viscut la televisió espanyola d'ençà que Alberto Chicote es va fer conegut amb Pesadilla en la cocina, Mediaset ha decidit entrar en el joc. El grup propietari de Telecinco i Cuatro salta al ring dels talents culinaris amb dues apostes per als seus dos principals canals: Telecinco i Cuatro. Ho farà amb un programa de tapes amb el xef català Mario Sandoval com a cara visible i amb un format de postres liderat per Paco Torreblanca.

El primer que arribarà a casa dels espectadors és el de pastisseria -un subgènere del qual encara no s'ha fet cap format a la televisió espanyola en els últims dos anys-. Amb el pastisser alacantí Paco Torreblanca al capdavant, els càstings del programa s'estrenaran aquestes festes. Fonts de la cadena han confirmat a l'ARA que en menys d'un mes es podran veure íntegrament tots els càstings gravats, als quals es van inscriure 3.000 persones.

Encara pendent de confirmar si serà en petites píndoles en la franja d'access prime time o en dies puntuals en espais de més durada, Cuatro ja ha anunciat que aquestes festes serviran per emetre tots els càstings i que al gener del 2014 es començarà a emetre el programa com a tal. És a dir, després de Reis ja es coneixeran les 18 persones que entraran a formar part del concurs.

De fet, els càstings que es podran veure per televisió al llarg d'aquest Nadal i Reis tenen uns continguts bastant nadalencs. Per exemple, una de les proves que han de passar els 500 seleccionats entre els 3.000 inscrits és fer un tortell de Reis gegant que sedueixi el mestre Torreblanca, que és qui té l'última paraula sobre les persones elegides o no per formar part del concurs.

D'aquests 500, n'acaben quedant 30, que després patiran algunes baixes dins de l'Academia del Gusto, fins que s'arribarà als 18 definitius que formaran part del programa.

De fet, en aquest projecte -que a hores d'ara s'està gravant- hi ha moltes fases abans d'arribar a conèixer el millor pastisser amateur de l'Estat. Dels 3.000 del principi, només 500 van passar a una segona fase. Però d'aquests, només 30 hauran pogut mostrar totes les seves habilitats realment al càsting. Aquestes tres desenes de concursants han hagut d'esmolar l'enginy per passar les proves d'accés del programa. Per exemple, en aquestes fases de preselecció s'ha pogut veure participants construint cases gegants de xocolata, creacions minimalistes de gustos exòtics i pastissos fets a partir de receptes ancestrals de famílies d'arreu del país.

Els divuit finalistes que van aconseguir convèncer Torreblanca entren al programa per lluitar per ser els millors pastissers amateurs d'Espanya. Tot i això, la seva lluita no és una cursa individual. Dins del programa la seva participació és conjunta amb un equip. El programa comença amb els seus participants separats en tres grups de sis. Aquests tres grups els encapçalen tres reconeguts pastissers que s'encarreguen de treure tot el suc de cada participant. Els tres professionals són Amanda Laporte, Sergi Vela i David Pallàs. Dins del programa, hauran de demostrar el seu talent en diferents proves de gust, qualitat, excel·lència i tècnica.

Deja sitio para el postre, produït per Cuatro en col·laboració amb Magnolia TV, estarà presentat per Raquel Sánchez Silva, coneguda per haver presentat altres realitys de la cadena. Ella serà l'encarregada de donar vida al format de nous talents de la rebosteria. Tot i això, la incògnita del programa no és el paper que pugui exercir la presentadora, sinó el de Paco Torreblanca. El pastisser haurà de donar per bones les creacions sorprenents, emotives i divertides que els que volen formar part del concurs li ensenyaran. Caldrà veure si aconsegueix tenir el carisma que ha demostrat el líder culinari de la competència -Atresmedia-: Alberto Chicote. De moment, només se li coneix prestigi, és doctor en belles arts i tecnologia dels aliments.

Més continguts de