PROBLEMES AMB LA JUSTÍCIA
Mèdia 07/12/2012

Detenen el creador de l'antivirus McAfee per un error de principiant

A.g.m.
2 min
John McAfee ha estat detingut a Guatemala per haver entrat il·legalment al país.

BARCELONA.L'excèntric milionari John McAfee, creador de l'antivirus que du el seu cognom, va afegir ahir un nou capítol al recargolat culebró que ha protagonitzat en els últims dies, amb la seva detenció a Guatemala per haver entrat il·legalment al país. Fugia de les autoritats de Belize, a les quals ha estat intentant despistar mantenint actiu un blog en què anava donant pistes (falses) sobre la seva localització. McAfee provava d'evitar ser interrogat per l'assassinat del seu veí, el també americà Gregory Faull.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'advocat de l'empresari informàtic sosté que "l'excusa és que el van capturar per haver ingressat il·legalment a Guatemala, però això no és veritat". "El va detenir la Interpol a petició de Belize. Si el lliuren a aquest país, les autoritats del qual l'han extorsionat i fustigat, la seva vida corre perill", ha declarat l'advocat.

Els intents de McAfee, de 67 anys, de ser considerat refugiat polític de Guatemala topaven ahir a la tarda amb la ferma decisió d'aquest país d'extradir-lo a Belize, en una operació que estava prevista per al cap de poques hores. Però un gir de guió encara ha embolicat més el cas: McAfee va ser ingressat en un hospital guatemalenc perquè, segons el seu advocat, havia patit "dos lleugers atacs de cor". Ja a l'abril va ser detingut per presumpta producció de drogues i possessió d'armes, però no va ser condemnat per cap d'aquests càrrecs. El seu advocat insisteix que McAfee està sent extorsionat pel govern de Belize, que li exigeix una quantitat important de diners. En canvi, Dean Barrow, el primer ministre de Belize, l'ha qualificat "d'extremadament paranoic, fins al grau d'estar grillat".

L'excèntric milionari manté actives unes mesures de seguretat informàtiques extremes, ja que hackejar el seu compte és una temptació per a tots els pirates informàtics. Això fa que, des de fa anys, canviï d'adreça IP diverses vegades cada dia. En aquest cas, però, fa uns dies va penjar una foto seva sense desactivar l'adjunció de la geolocalització en les metadades de la imatge, cosa que va facilitar la seva captura la nit de dimecres a dijous.

stats