PROJECTE DE FICCIÓ
Mèdia 10/11/2011

Eduard Farelo vol conquerir 'Toledo'

L'actor català Eduard Farelo serà un dels protagonistes de Toledo, la nova sèrie que ha començat a rodar Antena 3. Hi interpretarà un cavaller cristià que lluita per conquerir territori als musulmans.

Albert Castellví Roca
2 min
Eduard Farelo dóna vida a Rodrigo, un dels personatges centrals de la sèrie Toledo. Després de deu anys lluitant contra els musulmans, ara hi ha de negociar la pau.

Barcelona.Eduard Farelo entra en un petit poble a tocar de Toledo a cavall, vestit amb capa i roba de batalla i armat amb una espasa. Som al segle XIII i ell és Rodrigo, el líder de les tropes cristianes. En aquesta vila fronterera, amenaçada constantment pels sarraïns que mantenen el control sobre la part meridional de la península Ibèrica, hi viu la seva família. Quan Rodrigo hi arriba, però, el poble acaba de patir un duríssim atac per part de les tropes musulmanes, del qual han estat víctima la seva dona i el fill gran. Martín i Blanca, els més petits de la casa, han pogut sobreviure gràcies a un bon amagatall, però la visió dels assassinats de la seva mare i el seu germà no serà fàcil d'oblidar.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Així comença Toledo, la nova sèrie que la productora Ida y Vuelta roda des de fa algunes setmanes per a Antena 3 i que, un cop més, viatja al passat. En aquest cas, la trama se situa a l'època medieval per presentar un conflicte entre els musulmans d'Al-Àndalus i els cristians que, des de fa dècades, batallen per conquerir un territori que consideren seu.

El nucli de la trama, però, té lloc deu anys després del tràgic episodi que marca per sempre la vida de la família de Rodrigo. Sota el regnat d'Alfons X el Savi (Juan Diego), la pau entre cristians i musulmans sembla propera. El rei espera aconseguir una convivència pacífica entre aquestes dues comunitats i també amb els jueus, i obrir un període de prosperitat cultural i econòmica malgrat la històrica rivalitat entre tots ells.

Per assolir aquest objectiu, el monarca compta amb un dels seus servidors més fidels, Rodrigo, que ha de deixar les armes per convertir-se en el magistrat reial, és a dir, el responsable d'assegurar el compliment de la llei. Rodrigo, que encara no ha pogut venjar la mort de la seva dona i el seu primogènit a mans dels sarraïns, ara es veu amb la necessitat de signar-hi la pau, malgrat els seus recels i els dels seus fills.

El mateix Farelo explica que el seu personatge "està a l'ull de l'huracà de Toledo", ja que, d'una banda, està involucrat en totes les intrigues de la cort reial, però, de l'altra, "té un conflicte familiar bastant intens i greu", ja que després de deu anys lluitant lluny de casa, quan hi torna "hi troba uns fills que no el reconeixen". La seva història arribarà a la pantalla l'any que ve.

stats