ESTRENES TELEVISIVES
Mèdia 16/01/2012

Espanya, degana de 'GH' a Europa

Telecinco estrena dijous Gran Hermano 12+1. Malgrat la davallada d'audiència, Espanya manté el format any rere any. A Europa ha batut el rècord d'edicions emeses: al món només la superen els EUA.

Natalia Araguás
2 min
Telecinco ha renovat enguany el seu logo amb un que és "una suma dels ulls" de tots els participants fins a aquesta edició, una barreja de les seves pupil·les.

BARCELONADesprés de successius endarreriments en la data prevista, Gran Hermano 12+1 ja té dia d'estrena oficial: dijous que ve. Es tracta de la tretzena edició del concurs, batejada així per evitar la menció del número 13 d'acord amb les supersticions de la presentadora, Mercedes Milá. Espanya es consolida així com l'estat europeu amb més nombre d'edicions emeses: al món només la superen els Estats Units, que pròximament emetrà la catorzena edició de Big Brother . Telecinco es manté ferma en la seva aposta malgrat la progressiva pèrdua d'espectadors del format: dels més de 7,8 milions (51,2% de share ) quan va estrenar-se el 2000, als 2,6 milions (18,5%) de l'últim any.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En començar a promocionar l'espai al desembre, Telecinco va llançar un missatge: volia "capfirar" el veterà format d'Endemol per tornar als orígens. La cadena tot just digeria la fuga d'anunciants de La noria després de l'entrevista a la mare del Cuco i va interpretar-se que GH 12+1 seria més blanc. Tot i així, les primeres informacions sobre els participants semblen desmentir que el reality show per excel·lència hagi renunciat al morbo. Segons ha publicat la web del programa, un capellà i una drag queen parteixen com a favorits per entrar a la casa de Guadalix. També dos aturats, en representació de la gent que pateix la situació econòmica. Una mestressa de casa i un estudiant serien altres candidats ben situats.

A mesura que el format de Gran Hermano ha deixat de ser una novetat en ell mateix, s'ha procurat sacsejar l'audiència amb elements addicionals. GH 8 va registrar les seves xifres d'audiència més baixes fins ara: 23,5% de share i 3,4 milions d'espectadors. L'edició següent, el Gran Hermano espanyol va ser el primer del món a comptar amb una concursant cega, Ángela Linares. A GH 11 va entrar-hi el primer matrimoni homosexual de la història del reality -Laura Selva i Ángela Castro- i va comptar amb les escenes pujades de to entre Indhira i Arturo, que van acabar amb l'expulsió d'ella del programa per "agressió" a la noia que veia com la seva rival. En una entrevista recent a La noria , Mercedes Milá va recordar que ella renova -i negocia les condicions- dels seus contractes anualment. En cas que cregui que s'està sobrepassant un cert límit pot decidir marxar, va recordar.

stats