Front comú de cinc partits pels múltiplexs de TV3

El Govern va armar ahir el front polític comú amb el qual vol dissuadir el ministeri d’Indústria de la seva decisió d’eliminar un dels dos múltiplexs que té actualment TV3. Els grups parlamentaris de CiU, ERC, el PSC, ICV-EUiA i la CUP van firmar un document conjunt en el qual “rebutgen la decisió de l’Estat” perquè comportaria “el tancament de canals de TVC, l’afebliment de l’oferta de canals en català i, de retruc, la pèrdua de reciprocitat” amb el País Valencià i les Illes Balears.

Els cinc partits es comprometen a impulsar accions conjuntes tant al Parlament com al Congrés i es mostren “convençuts que és una decisió política del govern de l’Estat disfressada d’arguments tècnics”.

El PP i Ciutadans se’n desmarquen

El diputat del PP Santi Rodríguez i el de Ciutadans Carlos Carrizosa també van assistir a la reunió, però van declinar firmar el document conjunt. Fonts populars afirmen que al darrere de la decisió no hi veuen una voluntat “recentralitzadora” de l’executiu espanyol i entenen el posicionament de la Generalitat com un intent de “buscar greuges” cap a Catalunya “expressament”. Per la seva banda, Carrizosa va demanar documentació al secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, perquè “no es refia de l’enfocament de greuge que fa el Govern, que busca constantment l’enfrontament”. A més a més, va lamentar que Madrid no informés la Generalitat. Des de Ciutadans diuen que un cop tinguin tota la informació es posicionaran.