ADAPTACIÓ D'UN CLÀSSIC DEL TERROR
Mèdia 25/09/2011

Hannibal mossegarà a la televisió

La mítica productora francesa Gaumont prepara el retorn de l'as sassí carnívor. Bryan Fuller, el crea dor de la sèrie Pushing daisies , és el responsable de la nova adap tació televisiva.

Ramon Tomàs
2 min
Anthony Hopkins es va posar a la pell d'Hannibal Lecter -personatge inspirat en els assassins en sèrie Ted Bundy i Albert Fish- a El silenci dels anyells (1991) i Hannibal (2001).

Barcelona.La televisió acollirà aviat un nou doctor, un de més incisiu i corrosiu que Gregory House i amb menys admiradores que Doug Ross, el personatge interpretat per George Clooney a Urgencias . Es tracta del doctor Hannibal Lecter, creació literària de l'escriptor Thomas Harris i un dels assassins més inquietants de l'imaginari popular de ficció, que serà interpretat per Anthony Hopkins, l'actor que és el Dr. Lecter a El silenci dels anyells (1991), de Jonathan Demme. Ara, segons ha informat The Hollywood Reporter , la mítica productora francesa Gaumont (1985) té en fase de producció una adaptació televisiva sota el nom d' Hannibal.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Bryan Fuller, creador de Pushing daisies , Dead like me i Wonderfalls , ja està oralitzant els tèrbols pensaments del criminal carnívor. El guionista i productor també prepara per a la NBC un remake de la sèrie La família Monster. És un autèntic geek , enamorat de la ciència-ficció, i en el seu currículum televisiu hi destaca l'humor i el drama, amb poques incursions en el gènere del terror, cosa que ha fet dubtar alguns crítics televisius de la seva elecció. Una de les excepcions és el guió de Carrie (2002), una TV movie en què adaptava la primera novel·la de Stephen King. Fuller també exercirà com a productor executiu de la sèrie, juntament amb Martha de Laurentiis, que ja havia produït els dos últims films inspirats en el sàdic doctor ( El drac vermell i Hannibal: l'origen del mal ).

El nou projecte televisiu s'inspira en les primeres pàgines de la primera novel·la de Harris, i es centrarà en el passat d'Hannibal Lecter i la relació que va establir amb l'agent de l'FBI Will Graham, que investigava l'esbudellador de Chesapeake. Miraculosament, quan descobreix que l'home que busca és el mateix Lecter, Graham aconsegueix convertir-se en la segona i última víctima que sobreviu a l'atac carnívor del doctor. Amb una gran capacitat d'empatitzar amb les ments més depravades, Graham va ser interpretat a la gran pantalla per Edward Norton a El dragón rojo i per William Petersen a Manhunter , de Michael Mann (1986), primera i oblidada adaptació de l'univers de Harris al cinema. La resta de versions són: El silenci dels anyells , de Jonathan Demme (1991), i les preqüeles Hannibal , de Ridley Scott (2001); El drac vermell , de Brett Ratner (2002), i Hannibal: l'origen del mal , de Peter Webber (2007).

Un assassí com a protagonista

Si no és estrany trobar biopics cinematogràfics dels assassins en sèrie més sanguinaris (Ted Bundy, Zodiac, Ed Gein, Albert Fish i Andrei Chikatilo) i molts altres films que, inspirats en les seves figures en creen de nous amb pedaços, a la televisió els assassins acostumen a aparèixer i desaparèixer d'un capítol al següent i el focus d'atenció recau en el detectiu o en l'equip d'investigadors ( CSI , Navy , Crossing Jordan , Mentes criminales , Bones , etc.), amb alguna excepció com Dexter , un assassí en sèrie justicier. Hannibal serà una de les primeres sèries a invertir l'esquema.

La filial televisiva de Gaumont amb base a Hollywood també prepara una minisèrie de sis hores al voltant de Madame Tussaud, escrita pel guionista de Los Tudor , Michael Hirst. Totes dues produccions (capítols pilots) es presentaran l'octubre vinent al Mipcom, el mercat internacional dels continguts audiovisuals. Gaumont és la productora responsable d'alguns clàssics com Atalante , de Jean Vigo, i els films de Louis Feuillade i de la pionera Alice Guy.

stats