TELEVISIÓ
Mèdia 13/10/2011

Humor en 3D per a adults a TV3

TV3 referma l'aposta per l'humor amb l'estrena aquest diumenge de Jokebox . Amb guions d'Òscar Dalmau i Òscar Andreu, aquesta sèrie animada es dirigeix a un públic adult i beu de l'escola dels EUA.

Natalia Araguás
2 min
Òscar Dalmau i Òscar Andreu estaran presents a 'Jokebox' en forma de dibuix animat entre els personatges protagonistes.

BARCELONA.South Park , Padre de familia , Los Simpson i la britànica Little Britain han servit a Òscar Dalmau i Òscar Andreu d'inspiració per a la seva sèrie animada Jokebox , que TV3 estrena aquest diumenge a les 23.25 hores. "És una sèrie d'humor per a adults en tres dimensions, la primera d'aquestes característiques que es fa al món", defensa Òscar Andreu en declaracions a l'ARA. Estructurada en esquetxos curts, dotze per capítol, Jokebox posa humor a situacions quotidianes: discussions de parella, conflictes generacionals o corrupció. A part del 3D, l'animació -capitanejada per la productora Kotoc- combina el collage fotogràfic i el dibuix.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Molts dels personatges de Jokebox , que en total són més de 300, s'aniran repetint cada setmana. Entre els protagonistes destaquen DJ Pokito, que ensenyarà a ballar o les diferències entre el trance i el deep house ; i la família Pinto, que es val del Pictionary per explicar els seus problemes. La tarotista Rossita i el sexòleg Dr. X formen part de l'elenc, així com els mateixos Òscars, que també comptaran amb alter egos en la ficció amb els gags de Es lloga habitació . "Viurem en un pis i cada setmana ens visitarà algú diferent, des de Paris Hilton a Jesucrist, Tarantino o Gandhi", explica Òscar Andreu.

Triomfar a l'estranger

"Fa tres anys, quan vam tenir sobre la taula el projecte dels Òscars i Kotoc per a aquesta sèrie, que inicialment es deia Els extres , ja vam veure que havia estat concebuda per triomfar a l'estranger", va valorar ahir la directora de TV3, Mònica Terribas, durant la presentació de Jokebox al cinema Urgell de Barcelona. Un diagnòstic amb el qual coincideixen els mateixos Òscars, que marquen diferències entre aquesta sèrie i el seu programa radiofònic La competència (RAC1). "Aquí no estem tan lligats a l'actualitat, fem un humor més atemporal i amb una cultura més global, no tan catalana", explica Òscar Andreu.

Tot i que el segell de La competència estarà present -"els guionistes no deixem de ser nosaltres"- Jokebox neix amb ànims d'exportar-se a altres països. Ja compta, de fet, amb una versió anglesa, on dos actors nord-americans suplanten la veu dels Òscars. Segons Andreu, la sèrie va participar per primer cop al mercat audiovisual Mipcom, que ahir va finalitzar a Canes, fa quatre anys: "Va agradar moltíssim a gent del Canadà, els Estats Units i França", exposa.

A més dels Òscars, darrere de Jokebox hi ha un nombrós grup de professionals capaços de tirar endavant els 390 minuts d'animació en 3D que completen la sèrie. "Fer animació és una cosa difícil, fer animació per a adults encara ho és més, però fer animació en temps de crisi és de bojos", va ironitzar ahir Freddy Córdoba, director de la sèrie juntament amb el seu germà Roger. L'animació és un dels gèneres més cars de l'audiovisual i pot arribar a tenir un cost de 9.000 euros el minut, explica Andreu. Els guionistes van confiar en Kotoc, amb Freddy Córdoba al capdavant, per tirar endavant el projecte, que va començar a gestar-se fa cinc anys. "Hem filat molt prim pel que fa al guió i també ho han fet els realitzadors i els animadors", recorda Andreu. Produïda per TV3, Kotoc i Greatest Hits SL, Jokebox ha comptat amb la col·laboració de l'Institut Català de les Indústries Culturals.

stats