‘Kubala, Moreno i Manchón’ tornen per partida doble

Durant les últimes setmanes hem vist com patien malsons en què eren traïts pels seus companys, però a partir d’avui el Kubala, el Charly Moreno i l’Helena Manchón hauran d’estar més units que mai per superar els reptes que els plantejarà la tercera temporada de la sèrie que protagonitzen, que aquesta nit (22.30) s’estrena a TV3. Marc Cartes, que dóna vida al Charly, deixa clar que els vídeos promocionals -en què ell, per exemple, apareixia mort sobre la llitera d’un hospital mentre els seus companys se’l miraven amb fredor- no formen part de la trama dels nous episodis, però la cap de coproduccions de TVC, Susanna Jiménez, matisa que sí que “donen una idea de la pressió a què estaran sotmesos” els tres detectius, tant des del punt de vista professional com personal, en aquesta nova tongada de 13 episodis, que està previst que tanqui definitivament la sèrie, malgrat que els actors no amaguen que els hauria fet il·lusió seguir en aquests papers durant més temps.

La nova temporada -que arriba més d’un any després que s’acabés d’emetre la segona- posarà els protagonistes en situacions “límit”, explica Núria Gago, que afegeix que el seu personatge, l’Helena, haurà de prendre “una decisió molt important entre la vida personal i la professional”. La becària de l’agència iniciarà la temporada sabent que finalment el Charly va optar per tornar amb la seva exdona, però Cartes ja avança que aquesta relació “trontollarà” en els nous capítols. Amb tot, qui més problemes tindrà en l’arrencada de la nova etapa serà el Kubala, que ja en el primer episodi es veurà implicat, sense saber com, en la mort d’una prostituta, un cas que fins i tot el portarà a la presó. “La nova temporada demostra que el que semblava intocable no ho és i que el que era impensable pot arribar a passar”, explica l’actor que dóna vida a aquest personatge, Jordi Martínez. Això, diu, permetrà “ensenyar parts dels personatges que fins ara no havíem vist”.

Coincidint amb l’estrena de la nova temporada, dilluns es va presentar KMM. Novel·la gràfica, un còmic de 100 pàgines basat en la sèrie. Amb guió de Sergi Portabella -que ha participat en l’escriptura d’alguns dels capítols de la ficció televisiva- i il·lustracions de Pedro Espinosa, la novel·la gràfica està plantejada com “un capítol més de la sèrie”, tot i que la trama que planteja és nova: una jove blogaire de gran èxit a les xarxes demana als detectius que l’ajudin a descobrir qui ha penjat a internet unes fotos íntimes que tenia al mòbil. Editat per Cossetània, el llibre ja es pot comprar per 15,50 euros.